Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Building Blocks of Life grant for Prof. Onck

20 december 2016

The NWO has granted Prof. Patrick Onck of the Zernike Institute for Advanced Materials, EUR 750,000. The grant was awarded to his project ‘Unravelling the molecular mechanism of impaired nuclear transport in ALS’ within the Building Blocks of Life programme. This programme aims to improve the fundamental understanding of molecular structures, dynamics and interactions that are based on the functions of cells. In total, ten million euros was granted to interdisciplinary research teams by NWO, FOM, ZonMW and STW. Sixteen out of 48 proposals were granted.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:14

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...