Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Building Blocks of Life grant for Prof. Onck

20 december 2016

The NWO has granted Prof. Patrick Onck of the Zernike Institute for Advanced Materials, EUR 750,000. The grant was awarded to his project ‘Unravelling the molecular mechanism of impaired nuclear transport in ALS’ within the Building Blocks of Life programme. This programme aims to improve the fundamental understanding of molecular structures, dynamics and interactions that are based on the functions of cells. In total, ten million euros was granted to interdisciplinary research teams by NWO, FOM, ZonMW and STW. Sixteen out of 48 proposals were granted.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:14

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...