Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Grote belangstelling voor Open Dagen RUG

08 november 2016

Veel studenten uit binnen- en buitenland oriënteren zich op een studie in Groningen. Al meer dan 11.000 belangstellenden hebben zich aangemeld voor de Open Dag op vrijdag 11 november. Tijdens de Open Dag geven alle bacheloropleidingen presentaties en zijn er infomarkten, studiekeuzeworkshops en stadswandelingen.

Ook de International Open Day op 29 oktober trok veel belangstelling. De universiteit verwelkomde meer dan 500 aspirant-studenten uit meer dan 20 verschillende landen. De studenten en hun ouders kregen informatie over toelatingseisen, huisvesting, de studieprogramma’s en hoorden ervaringen van andere studenten. Op de infomarkt gaven faculteiten en studentenorganisaties meer informatie over hun opleidingen en activiteiten. De dag werd afgesloten met een stadswandeling en een borrel.

Laatst gewijzigd:08 november 2016 15:31

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...