Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jan Brouwer: 'Dwangsom €300.000 Monster van Leersum kent z'n weerga niet'

14 november 2016
Prof. Jan Brouwer

Hij noemt zichzelf het monster van Leersum. De 80-jarige Rudolf R. die al 16 jaar zijn buren, de familie Griffioen, terroriseert. EenVandaag spreekt met slachtoffer Gert Griffioen, zijn advocaat Bernard Tomlow en rechtsgeleerde professor Jan Brouwer over deze unieke zaak, die deze week een verlossend einde kreeg.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:33

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...