Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaarverslag RUG haalt goed resultaat in Transparantiebenchmark

23 november 2016

Op 17 november 2016 zijn de scores bekendgemaakt van de Transparantiebenchmark (TBM) van het Ministerie van Economische Zaken. De TBM is een jaarlijks onderzoek naar inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij (grote) Nederlandse ondernemingen. Het ‘Jaarverslag Rijksuniversiteit Groningen 2015’ heeft de tweede plaats bereikt in de categorie van de universiteiten.

Door hun jaarverslag in te zenden dingen deelnemers automatisch mee naar de Kristalprijs. Deze ging naar energienetwerk Alliander; Schiphol en NS behaalden respectievelijk de tweede en de derde positie. De RUG belandde in de totale ranglijst op een (gedeelde) positie 102, met 130 punten. Aan de TBM namen 15 universiteiten deel. In de universitaire ranking staat Wageningen UR op de eerste plaats met 166 punten.

De snelste stijger van de Transparantiebenchmark 2016 was het UMCG, van de 197e naar de 79e positie, een stijging van 118 posities.

Meer informatie

Transparantiebenchmark

Jaarverslag Rijksuniversiteit Groningen 2015

Laatst gewijzigd:28 november 2016 12:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....