Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaarverslag RUG haalt goed resultaat in Transparantiebenchmark

23 november 2016

Op 17 november 2016 zijn de scores bekendgemaakt van de Transparantiebenchmark (TBM) van het Ministerie van Economische Zaken. De TBM is een jaarlijks onderzoek naar inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij (grote) Nederlandse ondernemingen. Het ‘Jaarverslag Rijksuniversiteit Groningen 2015’ heeft de tweede plaats bereikt in de categorie van de universiteiten.

Door hun jaarverslag in te zenden dingen deelnemers automatisch mee naar de Kristalprijs. Deze ging naar energienetwerk Alliander; Schiphol en NS behaalden respectievelijk de tweede en de derde positie. De RUG belandde in de totale ranglijst op een (gedeelde) positie 102, met 130 punten. Aan de TBM namen 15 universiteiten deel. In de universitaire ranking staat Wageningen UR op de eerste plaats met 166 punten.

De snelste stijger van de Transparantiebenchmark 2016 was het UMCG, van de 197e naar de 79e positie, een stijging van 118 posities.

Meer informatie

Transparantiebenchmark

Jaarverslag Rijksuniversiteit Groningen 2015

Laatst gewijzigd:28 november 2016 12:31

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...