Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaarverslag RUG haalt goed resultaat in Transparantiebenchmark

23 november 2016

Op 17 november 2016 zijn de scores bekendgemaakt van de Transparantiebenchmark (TBM) van het Ministerie van Economische Zaken. De TBM is een jaarlijks onderzoek naar inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij (grote) Nederlandse ondernemingen. Het ‘Jaarverslag Rijksuniversiteit Groningen 2015’ heeft de tweede plaats bereikt in de categorie van de universiteiten.

Door hun jaarverslag in te zenden dingen deelnemers automatisch mee naar de Kristalprijs. Deze ging naar energienetwerk Alliander; Schiphol en NS behaalden respectievelijk de tweede en de derde positie. De RUG belandde in de totale ranglijst op een (gedeelde) positie 102, met 130 punten. Aan de TBM namen 15 universiteiten deel. In de universitaire ranking staat Wageningen UR op de eerste plaats met 166 punten.

De snelste stijger van de Transparantiebenchmark 2016 was het UMCG, van de 197e naar de 79e positie, een stijging van 118 posities.

Meer informatie

Transparantiebenchmark

Jaarverslag Rijksuniversiteit Groningen 2015

Laatst gewijzigd:28 november 2016 12:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....