Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaarverslag RUG haalt goed resultaat in Transparantiebenchmark

23 november 2016

Op 17 november 2016 zijn de scores bekendgemaakt van de Transparantiebenchmark (TBM) van het Ministerie van Economische Zaken. De TBM is een jaarlijks onderzoek naar inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij (grote) Nederlandse ondernemingen. Het ‘Jaarverslag Rijksuniversiteit Groningen 2015’ heeft de tweede plaats bereikt in de categorie van de universiteiten.

Door hun jaarverslag in te zenden dingen deelnemers automatisch mee naar de Kristalprijs. Deze ging naar energienetwerk Alliander; Schiphol en NS behaalden respectievelijk de tweede en de derde positie. De RUG belandde in de totale ranglijst op een (gedeelde) positie 102, met 130 punten. Aan de TBM namen 15 universiteiten deel. In de universitaire ranking staat Wageningen UR op de eerste plaats met 166 punten.

De snelste stijger van de Transparantiebenchmark 2016 was het UMCG, van de 197e naar de 79e positie, een stijging van 118 posities.

Meer informatie

Transparantiebenchmark

Jaarverslag Rijksuniversiteit Groningen 2015

Laatst gewijzigd:28 november 2016 12:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws