Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Europees project ondersteunt internationalisering van hoger onderwijs

14 november 2016

De Rijksuniversiteit Groningen neemt samen met zes andere Europese universiteiten deel aan een drie jaar durend Erasmus+-project. In het EQUiiP-project (Educational Quality at Universities for inclusive international Programmes) worden modules samengesteld voor onderwijsontwikkelaars en docentenopleiders die samenwerken met universitair onderwijzend personeel in internationaliseringsprogramma’s. Het project is in oktober gestart met een kick-off-bijeenkomst aan de Glasgow Caledonian University.

Internationalisering van hoger onderwijs

De internationalisering van hoger onderwijs heeft geleid tot een grotere diversiteit onder studenten en docenten aan universiteiten. Dit stelt nieuwe eisen aan de docenten en opleidingsdirecteuren van de universiteiten omdat ze naast vakinhoudelijke expertise ook nieuwe vaardigheden en competenties moeten ontwikkelen. Het stelt ook extra eisen aan onderwijsontwikkelaars en docentenopleiders. Het EQUiiP-project biedt onze onderwijsontwikkelaars en docentenopleiders een geïntegreerd programma met Continuing Professional Development-modules. Deze modules worden beschikbaar gesteld via opensourceplatforms zodat ze kunnen worden geïntegreerd met de bestaande platforms voor docenten aan universiteiten in heel Europa.

Het EQUiiP-partnerschap

Het EQUiiP-project is een partnerschap van zeven Europese universiteiten met een bewezen staat van dienst op het gebied van Continuing Professional Development voor universitair onderwijzend personeel binnen de context van internationaliseringsprogramma’s voor hoger onderwijs. EQUiiP bouwt voort op het werk van het IntlUni Erasmus Academic Network-project (zie www.intluni.eu).

De projectpartners zijn: de Universiteit va Aarhus (Denemarken), de Universiteit van Bordeaux (Frankrijk), Universidad Complutense de Madrid (Spanje), de Universiteit van Kopenhagen (Denemarken), de Universiteit van Freiburg (Duitsland), Glasgow Caledonian University (Verenigd Koninkrijk) en de Rijksuniversiteit Groningen.

Voor meer informatie over het EQUiiP-project kunt u contact met ons opnemen via equiip@rug.nl.

Erasmus
Laatst gewijzigd:22 december 2016 09:10

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...