Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Europees project ondersteunt internationalisering van hoger onderwijs

14 november 2016

De Rijksuniversiteit Groningen neemt samen met zes andere Europese universiteiten deel aan een drie jaar durend Erasmus+-project. In het EQUiiP-project (Educational Quality at Universities for inclusive international Programmes) worden modules samengesteld voor onderwijsontwikkelaars en docentenopleiders die samenwerken met universitair onderwijzend personeel in internationaliseringsprogramma’s. Het project is in oktober gestart met een kick-off-bijeenkomst aan de Glasgow Caledonian University.

Internationalisering van hoger onderwijs

De internationalisering van hoger onderwijs heeft geleid tot een grotere diversiteit onder studenten en docenten aan universiteiten. Dit stelt nieuwe eisen aan de docenten en opleidingsdirecteuren van de universiteiten omdat ze naast vakinhoudelijke expertise ook nieuwe vaardigheden en competenties moeten ontwikkelen. Het stelt ook extra eisen aan onderwijsontwikkelaars en docentenopleiders. Het EQUiiP-project biedt onze onderwijsontwikkelaars en docentenopleiders een geïntegreerd programma met Continuing Professional Development-modules. Deze modules worden beschikbaar gesteld via opensourceplatforms zodat ze kunnen worden geïntegreerd met de bestaande platforms voor docenten aan universiteiten in heel Europa.

Het EQUiiP-partnerschap

Het EQUiiP-project is een partnerschap van zeven Europese universiteiten met een bewezen staat van dienst op het gebied van Continuing Professional Development voor universitair onderwijzend personeel binnen de context van internationaliseringsprogramma’s voor hoger onderwijs. EQUiiP bouwt voort op het werk van het IntlUni Erasmus Academic Network-project (zie www.intluni.eu).

De projectpartners zijn: de Universiteit va Aarhus (Denemarken), de Universiteit van Bordeaux (Frankrijk), Universidad Complutense de Madrid (Spanje), de Universiteit van Kopenhagen (Denemarken), de Universiteit van Freiburg (Duitsland), Glasgow Caledonian University (Verenigd Koninkrijk) en de Rijksuniversiteit Groningen.

Voor meer informatie over het EQUiiP-project kunt u contact met ons opnemen via equiip@rug.nl.

Erasmus
Laatst gewijzigd:22 december 2016 09:10
printView this page in: English

Meer nieuws