Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitreiking SKO-certificaten

06 oktober 2016
SKO

Op dinsdag 4 oktober 2016 heeft rector magnificus prof. dr. Elmer Sterken het certificaat Seniorkwalificatie Onderwijs (SKO) uitgereikt aan twaalf RUG-docenten. SKO is speciaal bedoeld voor docenten die de ambitie hebben door te groeien in het wetenschappelijk onderwijs.

De uitreiking is de bekroning van het SKO-programma dat in 2014-2015 universiteitsbreed werd ingevoerd. Het vloeit voort uit de prestatieafspraken van de RUG met de minister van Onderwijs. Daarin is vastgelegd dat de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), als eerste stap in de professionalisering van docenten, een vervolg zou krijgen met de SKO. Vorig jaar werden de SKO-certificaten voor het eerst uitgereikt en in september 2016 is de vierde uitvoering van het SKO-programma gestart.

SKO-programma

Op voordracht van het faculteitsbestuur zijn docenten met ‘vakoverstijgende’ onderwijsverantwoordelijkheid voor innovatie en coördinatie uitgenodigd. Het SKO-programma kenmerkt zich door inhoudelijke bijeenkomsten over strategische onderwijsthema’s, interactie met experts binnen en buiten de RUG, intervisiebijeenkomsten over de eigen verbeterprojecten en de mogelijkheid tot een studiereis. De SKO ondersteunt stafleden die in het onderwijs een leidinggevende positie (gaan) vervullen of het voorzitterschap bekleden van een opleidings- of examencommissie.

Informatie

Jaap Mulder, coördinator docentprofessionalisering bij ESI (Educational Support and Innovation).

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...