Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Al tien jaar aan de top!

Wijsbegeerte in Groningen opnieuw als beste beoordeeld
14 maart 2017

Uit de resultaten van het Elsevier Beste Studies onderzoek, die afgelopen donderdag 29 september bekend werden gemaakt, blijkt dat de Groningse bacheloropleiding Wijsbegeerte door studenten opnieuw als beste is beoordeeld. Dat zou al voor het tiende achtereenvolgende jaar het geval zijn, ware het niet dat studenten ons in 2014 de één-na beste vonden. Hoogleraren daarentegen zetten ons óók dat jaar op de eerste plaats.

Significant hoger

Het meest tevreden zijn studenten over onze docenten: die krijgen 90 punten (significant hoger dan dan voor dezelfde opleiding landelijk). Ook over faciliteiten, organisatie en communicatie is men significant tevredener dan gemiddeld: voor deze categorieën kregen we respectievelijk 76 en 73 punten. Tot slot is ook het totaaloordeel van 75 significant hoger dan gemiddeld.

Meer informatie

Bekijk de Top-4 en vergelijk de scores per categorie: Elsever Beste Studies: bachelor Wijsbegeerte


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:19 juni 2017 16:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  ERC-beurzen helpen drie RUG-wetenschappers naar de top

  Drie onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben een ERC Consolidator Grant toegekend gekregen. Het gaat om Catarina Dutilh Novaes, Ming Cao en Syuzanna R. Harutyunyan. De European Research Council (ERC) kent deze persoonsgebonden subsidies...

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 13 november 2017

  Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie

  Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.