Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Al tien jaar aan de top!

Wijsbegeerte in Groningen opnieuw als beste beoordeeld
14 maart 2017

Uit de resultaten van het Elsevier Beste Studies onderzoek, die afgelopen donderdag 29 september bekend werden gemaakt, blijkt dat de Groningse bacheloropleiding Wijsbegeerte door studenten opnieuw als beste is beoordeeld. Dat zou al voor het tiende achtereenvolgende jaar het geval zijn, ware het niet dat studenten ons in 2014 de één-na beste vonden. Hoogleraren daarentegen zetten ons óók dat jaar op de eerste plaats.

Significant hoger

Het meest tevreden zijn studenten over onze docenten: die krijgen 90 punten (significant hoger dan dan voor dezelfde opleiding landelijk). Ook over faciliteiten, organisatie en communicatie is men significant tevredener dan gemiddeld: voor deze categorieën kregen we respectievelijk 76 en 73 punten. Tot slot is ook het totaaloordeel van 75 significant hoger dan gemiddeld.

Meer informatie

Bekijk de Top-4 en vergelijk de scores per categorie: Elsever Beste Studies: bachelor Wijsbegeerte


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:29 januari 2018 10:11
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...