Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste bijeenkomst jonge alumni groot succes!

27 oktober 2016

Op dinsdagavond 25 oktober vond de eerste bijeenkomst voor jonge alumni plaats. Bijna 80 oud-studenten van verschillende studierichtingen kwamen naar het Van Swinderen Huys in Groningen om van Gijs Nillessen, alumnus communicatie- en informatiewetenschappen en eigenaar van Speak Art, te leren presenteren met humor. Aan de hand van vaak grappige voorbeelden (minicursus 'Hoe loop je naar je glas water?'), opdrachten en praktische tips legde Nillessen uit waar een goede presentatie aan moet voldoen en hoe je kunt spelen met de verwachtingspatronen van je publiek. Het was een leerzame en een gezellige avond, waar zeker een vervolg aan wordt gegeven.

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vindt het belangrijk dat oud-studenten met zowel de universiteit als met elkaar in contact blijven. Om in loopbaan en persoonlijke ontwikkeling te steunen, om bij de universiteit betrokken te blijven, maar ook voor de gezelligheid. Daarom is deze eerste bijeenkomst voor jonge alumni georganiseerd.

Om oud-studenten tot 35 jaar een professioneel en sociaal netwerk te bieden wil de RUG, in samenwerking met haar jonge alumni, een jonge alumni netwerk opzetten. Het netwerk biedt, door middel van evenementen, een unieke kans om in contact te komen met andere jonge alumni die zich in dezelfde (carrière)fase bevinden. Maar ook om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en actief aan de slag te gaan met je carrière.

Wil je meer informatie over het jonge alumni netwerk of wil je helpen het netwerk te ontwikkelen, neem dan contact op via uef@rug.nl of 050 363 7595.

Jonge alumni bijeenkomst
Jonge alumni bijeenkomst
Laatst gewijzigd:01 december 2017 17:18
printView this page in: English

Meer nieuws