Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eerste bijeenkomst jonge alumni groot succes!

27 oktober 2016

Op dinsdagavond 25 oktober vond de eerste bijeenkomst voor jonge alumni plaats. Bijna 80 oud-studenten van verschillende studierichtingen kwamen naar het Van Swinderen Huys in Groningen om van Gijs Nillessen, alumnus communicatie- en informatiewetenschappen en eigenaar van Speak Art, te leren presenteren met humor. Aan de hand van vaak grappige voorbeelden (minicursus 'Hoe loop je naar je glas water?'), opdrachten en praktische tips legde Nillessen uit waar een goede presentatie aan moet voldoen en hoe je kunt spelen met de verwachtingspatronen van je publiek. Het was een leerzame en een gezellige avond, waar zeker een vervolg aan wordt gegeven.

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) vindt het belangrijk dat oud-studenten met zowel de universiteit als met elkaar in contact blijven. Om in loopbaan en persoonlijke ontwikkeling te steunen, om bij de universiteit betrokken te blijven, maar ook voor de gezelligheid. Daarom is deze eerste bijeenkomst voor jonge alumni georganiseerd.

Om oud-studenten tot 35 jaar een professioneel en sociaal netwerk te bieden wil de RUG, in samenwerking met haar jonge alumni, een jonge alumni netwerk opzetten. Het netwerk biedt, door middel van evenementen, een unieke kans om in contact te komen met andere jonge alumni die zich in dezelfde (carrière)fase bevinden. Maar ook om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en actief aan de slag te gaan met je carrière.

Wil je meer informatie over het jonge alumni netwerk of wil je helpen het netwerk te ontwikkelen, neem dan contact op via uef@rug.nl of 050 363 7595.

Jonge alumni bijeenkomst
Jonge alumni bijeenkomst
Laatst gewijzigd:01 december 2017 17:18

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...