Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gratis online cursus over Energietransitie start 24 oktober

27 september 2016

Vooropleiding is overbodig en meedoen kost alleen tijd en aandacht. Op maandag 24 oktober gaat de gratis online cursus ‘Solving the Energy Puzzle’ voor de derde keer van start. De MOOC (Massive Open Online Course) geeft een breed inzicht in de kwesties rond energietransitie en is in 2015 ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Energy Academy Europe (EAE). Na zeven weken – de duur van de cursus - ben je goed geïnformeerd over wat er komt kijken bij een van de heetste hangijzers in de wereld van vandaag: de energietransitie. Aanmelden kan hier.

In de interactieve cursus – er is volop ruimte voor vragen en discussie - delen zes docenten van vijf verschillende faculteiten hun kennis over de energietransitie. Technische, juridische, economische, ruimtelijke en psychologische aspecten van de energietransitie komen aan bod. Zeven weken lang zijn de cursusdeelnemers bezig met video's, artikelen, discussies en quizzen.

De cursus begint met een introductie van prof. dr. André Faaij, wetenschappelijk directeur van EAE, over de noodzaak van de energietransitie en de integrale aanpak van het wereldwijde energiesysteem. In de daaropvolgende drie weken brengen prof. dr. ir. Gerard Dijkema, prof. mr. dr. Martha Roggenkamp en prof. dr. Machiel Mulder de technische, juridische en economische aspecten van de energietransitie aan bod. Vervolgens zullen dr. Christian Zuidema en prof. dr. Linda Steg uitwijden over ruimtelijke en psychologische aspecten van duurzame energiesystemen. In de laatste week zullen de MOOC-deelnemers hun kennis en vaardigheden inzetten bij het analyseren van een vraagstuk in hun eigen land.

Iedereen die Engels verstaat kan meedoen: het enige wat je als deelnemer nodig hebt is een computer, tablet of telefoon met internet-aansluiting en zo’n 4 uur per week tijd. De cursus wordt gegeven door top-docenten van de RUG en duurt 7 weken.

Energy Academy Europe is een internationaal centre of excellence voor energietransitie met de focus op onderwijs, onderzoek en innovatie. EAE is een initiatief van Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen, gesteund door partners uit de energiesector.

Bron: nieuwsbericht EAE

Laatst gewijzigd:28 september 2016 09:32

Meer nieuws

 • 13 november 2018

  Faculty-wide panel discussion about the Urgenda case

  This morning, Ceciel Nieuwenhout, PhD researcher at GCEL, organised a faculty-wide panel discussion about the Urgenda case.

 • 13 november 2018

  Best Working Paper Award voor Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum

  Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum willen bijdragen aan de strijd tegen de wereldwijde voedselverspilling door consumenten bewuster te maken van hun (verspillende) gedrag. Zij onderzoeken daartoe de besluitvorming van consumenten bij het kopen, consumeren...

 • 09 november 2018

  De economische geografie van geluk

  Is geografie van belang als het gaat om geluk? In hoeverre beïnvloedt waar we leven hoe we ons voelen en waarom? Hoogleraar economische geografie Dimitris Ballas stelt dat deze vragen nog niet de aandacht hebben gekregen die ze verdienen in de groeiende...