Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Young Academy Groningen van start

05 juli 2016
Young Academy

Op maandag 4 juli ging de Young Academy Groningen officieel van start. Tijdens een officiële ceremonie in het academiegebouw in Groningen werden de 17 leden verwelkomd door rector magnificus Elmer Sterken.

De Young Academy Groningen bestaat uit jonge, enthousiaste, getalenteerde toponderzoekers uit een grote verscheidenheid aan disciplines. De Young Academy Groningen is opgericht om een platform te creëren voor jonge toponderzoekers dat verschillende disciplines bij elkaar brengt om interdisciplinair onderzoek te versterken; actief bijdraagt aan de ontwikkeling van wetenschap en wetenschapsbeleid; en vanuit de wetenschap contact legt met studenten, personeel en het grote publiek om de passie voor wetenschap te verspreiden. Leden van de Young Academy worden gedreven door hun interesse in de bredere aspecten van onderzoek, waaronder de verspreiding van wetenschap, interdisciplinair onderzoek en diversiteit.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 12 oktober 2018

  Onderzoek moet helpen ouderen met beginnende dementie langer thuis te laten wonen

  De meeste ouderen willen zelfstandig thuis wonen. Wanneer ouderen hun autonomie deels verliezen, bijvoorbeeld bij beginnende dementie, is het belangrijk om te weten hoe hun mobiliteit en welzijn eruit ziet. Met die informatie kunnen ouderen en hun mantelzorgers...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...