Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Young Academy Groningen van start

05 juli 2016
Young Academy

Op maandag 4 juli ging de Young Academy Groningen officieel van start. Tijdens een officiële ceremonie in het academiegebouw in Groningen werden de 17 leden verwelkomd door rector magnificus Elmer Sterken.

De Young Academy Groningen bestaat uit jonge, enthousiaste, getalenteerde toponderzoekers uit een grote verscheidenheid aan disciplines. De Young Academy Groningen is opgericht om een platform te creëren voor jonge toponderzoekers dat verschillende disciplines bij elkaar brengt om interdisciplinair onderzoek te versterken; actief bijdraagt aan de ontwikkeling van wetenschap en wetenschapsbeleid; en vanuit de wetenschap contact legt met studenten, personeel en het grote publiek om de passie voor wetenschap te verspreiden. Leden van de Young Academy worden gedreven door hun interesse in de bredere aspecten van onderzoek, waaronder de verspreiding van wetenschap, interdisciplinair onderzoek en diversiteit.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...