Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hanna van Loo wint prijs beste RUG-dissertatie van het jaar

04 juli 2016
Hanna van Loo

Aan onze alumna Hanna van Loo is afgelopen vrijdag tijdens de Zomerceremonie de Wierenga-Rengerink PhD prijs uitgereikt.

Haar winnende proefschrift Data-driven subtypes of major depressive disorder heeft betrekking op het snijvlak van de psychiatrie en de wetenschapsfilosofie. De promotors waren Robert Schoevers, Peter de Jonge en Jan-Willem Romeijn.

Hanna van Loo studeerde filosofie en geneeskunde en werkt als arts en onderzoeker op de afdeling Psychiatrie van het UMCG. Zij werkt o.a. samen met Jan-Willem Romeijn, als wetenschapsfilosoof betrokken bij het onderzoek naar de classificatie van psychiatrische stoornissen, in het bijzonder depressie.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:16 februari 2017 15:25

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...