Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hanna van Loo wint prijs beste RUG-dissertatie van het jaar

04 juli 2016
Hanna van Loo

Aan onze alumna Hanna van Loo is afgelopen vrijdag tijdens de Zomerceremonie de Wierenga-Rengerink PhD prijs uitgereikt.

Haar winnende proefschrift Data-driven subtypes of major depressive disorder heeft betrekking op het snijvlak van de psychiatrie en de wetenschapsfilosofie. De promotors waren Robert Schoevers, Peter de Jonge en Jan-Willem Romeijn.

Hanna van Loo studeerde filosofie en geneeskunde en werkt als arts en onderzoeker op de afdeling Psychiatrie van het UMCG. Zij werkt o.a. samen met Jan-Willem Romeijn, als wetenschapsfilosoof betrokken bij het onderzoek naar de classificatie van psychiatrische stoornissen, in het bijzonder depressie.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:16 februari 2017 15:25

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  ERC-beurzen helpen drie RUG-wetenschappers naar de top

  Drie onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben een ERC Consolidator Grant toegekend gekregen. Het gaat om Catarina Dutilh Novaes, Ming Cao en Syuzanna R. Harutyunyan. De European Research Council (ERC) kent deze persoonsgebonden subsidies...

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 13 november 2017

  Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie

  Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.