Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Hanna van Loo wint prijs beste RUG-dissertatie van het jaar

04 juli 2016
Hanna van Loo

Aan onze alumna Hanna van Loo is afgelopen vrijdag tijdens de Zomerceremonie de Wierenga-Rengerink PhD prijs uitgereikt.

Haar winnende proefschrift Data-driven subtypes of major depressive disorder heeft betrekking op het snijvlak van de psychiatrie en de wetenschapsfilosofie. De promotors waren Robert Schoevers, Peter de Jonge en Jan-Willem Romeijn.

Hanna van Loo studeerde filosofie en geneeskunde en werkt als arts en onderzoeker op de afdeling Psychiatrie van het UMCG. Zij werkt o.a. samen met Jan-Willem Romeijn, als wetenschapsfilosoof betrokken bij het onderzoek naar de classificatie van psychiatrische stoornissen, in het bijzonder depressie.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:16 februari 2017 15:25

Meer nieuws