Eline van der Beek benoemd tot bijzonder hoogleraar Nutritional Programming

Dr. E.M. van der Beek is per 1 juni benoemd tot bijzonder hoogleraar in de Kindergeneeskunde, in het bijzonder Nutritional Programming, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze leerstoel is mede mogelijk gemaakt door Nutricia Research.
Van der Beek gaat zich bezighouden met onderzoek naar de rol van voeding op groei en (metabole) ontwikkeling tijdens de eerste 1000 dagen en het risico op ziekten in het latere leven. Het is de bedoeling dat de resultaten van het epidemiologisch- en preklinisch onderzoek naar de onderliggende mechanismen van het effect van voeding en voedingscomponenten op de ontwikkeling, waar mogelijk zal leiden tot klinische interventies om meer inzicht te krijgen in de rol van vroege voeding op de gezondheid op de lange termijn.
Eline van der Beek (1962) promoveerde in 1994 aan de Universiteit Utrecht. Daarna werkte zij als onderzoeker aan Wageningen University en vanaf 2000 bij Danone Research in verschillende functies, verantwoordelijk voor neuroendocrinologisch- en metabolisme-onderzoek. Vanaf Augustus 2010 was zij Research Director Danone Nutricia Early Life Nutrition (ELN) in Singapore. Sinds Augustus 2015 is ze Research Director Early Life Development bij Nutricia Research in Utrecht.
Bron: nieuwsbericht UMCG
Laatst gewijzigd: | 14 april 2020 10:20 |
Meer nieuws
-
20 april 2022
Rector magnificus Cisca Wijmenga ontvangt Galjaard Award 2022
Prof.dr. Cisca Wijmenga ontvangt de Galjaard Award 2022 van de Nederlandse Vereniging voor Humane Genetica (NVHG)
-
14 april 2022
UMCG-onderzoekers identificeren samenstelling van gezonde darmflora
Er wordt vaak gesproken over gezonde darmflora, maar tot op heden is het eigenlijk niet duidelijk wat daarmee precies bedoeld wordt. Door grootschalig onderzoek hebben onderzoekers van het UMCG de samenstelling van een gezond microbioom nu goed...
-
24 maart 2022
Specifieke testen en intensievere revalidatie nodig voor terugkeer naar de sport na voorste kruisbandblessure
Terugkeren naar de sport na een voorste kruisband blessure is helaas niet voor iedereen weggelegd. Een reeks specifieke testen voor het meten van belangrijke aspecten als spierkracht, stabiliteit, bewegingskwaliteit en psychologische gereedheid,...