Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jan Brouwer: 'Haatimams moeten vrijuit kunnen spreken'

17 mei 2016

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die sancties stelt op het uitnodigen van haatpredikers. De Groningse hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer noemt dat in het Radio1-programma Dit is de Dag een aantasting van de vrijheid van meningsuiting: 'Deze motie is ook een aanslag op onze vrijheid van godsdienst.'


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:23 februari 2018 11:46

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 14 november 2018

  Jan Brouwer: 'Weg met dat woord: Ondermijning'

  Het is inmiddels een DWDD traditie:  ‘Weg met dat woord!’ In eerdere edities moesten onder meer valorisatie, depriminderen en ombuiging het veld ruimen. Het Instituut voor de Nederlandse Taal organiseerde de afgelopen vijf jaar deze verkiezing, en wij...

 • 13 november 2018

  Faculty-wide panel discussion about the Urgenda case

  This morning, Ceciel Nieuwenhout, PhD researcher at GCEL, organised a faculty-wide panel discussion about the Urgenda case.