Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bekijk de nieuwbouw Energy Academy Europe tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 4 juni

02 juni 2016
Impressie van de nieuwbouw Energy Academy Europe

Op de Dag van de Bouw kunt u achter de schermen kijken op de normaliter niet-toegankelijke bouwplaats van een uniek nieuwbouwproject voor de regio: de Energy Academy Europe (EAE) op de Zernike Campus Groningen. De EAE wordt het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland. U bent van harte uitgenodigd om op zaterdag 4 juni, tussen 10.00 en 16.00 uur, samen met een EAE-expert dit nieuwe gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen van dichtbij te bekijken. We ontvangen u graag in de Bernoulliborg , het blauwe gebouw naast de bouwplaats.

Voorbeeldfunctie natuurlijke energiebronnen en aardbevingsveiligheid

De nieuwbouw Energy Academy Europe wordt opgeleverd in september, en daarom is er op dit moment al veel te zien en demonstreren van de innovatieve energiemaatregelen. Zeker het Groningse publiek weet dat de tijd van aardgas en andere vervuilende en onzuinige oplossingen tot het verleden moet behoren.
Het gebouw heeft dan ook een voorbeeldfunctie om op vernieuwende wijze met energie om te gaan. Bijvoorbeeld met behulp van een zonneschoorsteen, een binnentuin voor klimaatbeheersing, uniek geplaatste zonnepanelen voor ruime lichtinval, opvang van regenwater, aardwarmte en –koeling en veel meer extreem duurzame energie-oplossingen. De EAE is gecertificeerd met de allerhoogste beoordeling op duurzaamheidsprestaties en behoort tot de zogeheten BREEAM Outstanding-klasse.

Tegelijkertijd zal de Energy Academy Europe het eerste nieuwe grote aardbevingsveilige gebouw in Groningen zijn.

Download flyer
DOWNLOAD FLYER

Programma publieksdag zaterdag 4 juni

Op de Dag van de Bouw zijn in heel Nederland bouwplaatsen open gesteld. Bij de Energy Academy Europe krijgen bezoekers tussen 10.00 en 16.00u. een rondleiding, lezingen en demonstraties. Het is een unieke kans voor het publiek uit de regio om duurzaamheidsoplossingen te zien waarbij de lat zo hoog ligt, dat er in Nederland geen gelijk onderwijsgebouw te vinden is.

Bewoners en bouwers EAE

Bouwcombinatie Friso Bouwgroep en Koopmans Bouwgroep werken samen met ENGIE (voorheen Cofely) om de nieuwbouw te realiseren. Het team bestaat verder uit architectencombinatie Broekbakema en pvanb architecten, ICS Adviseurs, Arup, Ingenieursbureau Wassenaar en DGMR. De toekomstige bewoners zijn: de Rijksuniversiteit Groningen/ESRIG, Hanzehogeschool Groningen, Energy Academy Europe, Energy Valley en het Energy Delta Institute. Onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven komen in de EAE samen om te werken aan de transitie naar een duurzame energietoekomst.

Voor de realisatie van de nieuwbouw Energy Academy Europe hebben meegewerkt:

Aannemer bouw: Bouwcombinatie Friso-Koopmans
Aannemer installaties: ENGIE (voorheen Cofely GDF Suez)
Architectuur: Broekbakema i.s.m. pvanb architecten
Installatieadvies: ARUP
Constructie:     Wassenaar
Laboratoriumadvies: dr. heinekamp
Bouwfysica en Brandveiligheid: DGMR
Expert Breeam: DGMR
Management: ICS adviseurs
Assessor:   BenR

Meer informatie

Meer details over het ontwerp en de vorderingen van de nieuwbouw zijn te vinden op www.rug.nl/GroundbreakingWork of www.facebook.com/GroundbreakingWork.

____________________________
Groundbreaking Work

@Zernike Campus Groningen

2015-2016 | Energy Academy Europe (completed)
2017-2018 | Feringa Building - phase I
2019-2022 | Feringa Building - phase II

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:40

Meer nieuws