Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Margrite Kalverboer nieuwe Kinderombudsman: ‘Ik zal aansluiten bij de rijke erfenis van Marc Dullaert’

05 april 2016
Margrite Kalverboer
Margrite Kalverboer

Vandaag heeft de Tweede Kamer Margrite Kalverboer benoemd tot Kinderombudsman. Naar verwachting zal de voorzitter van de Tweede Kamer haar binnenkort beëdigen waarna zij het ambt als Kinderombudsman kan vervullen. Middels onderstaande verklaring reageert Kalverboer op haar benoeming:

‘Zojuist heeft de Tweede Kamer mij benoemd tot Kinderombudsman. Ik ben daar ongelooflijk blij mee.

Ik heb zelf gesolliciteerd naar de functie nadat verschillende mensen uit mijn directe en minder directe omgeving, aan wier mening ik heel veel waarde hecht, mij op de vacature attendeerden. Maar vanzelfsprekend heb ik gesolliciteerd omdat ik mezelf een geschikte kandidaat achtte vanwege mijn kennis over kinderrechten en mijn jarenlange betrokkenheid bij onderzoek naar kwetsbare kinderen in kwetsbare posities en mijn werkervaringen met deze groep kinderen en jongeren.

Ik was aangenaam verrast door de manier waarop de procedure is vormgegeven. De grote zorgvuldigheid die is betracht, de onmiskenbare deskundigheid en onafhankelijkheid van de commissies voor wie ik me heb gepresenteerd heb.

Ik verheug me er zeer op om zo snel mogelijk als Kinderombudsman aan het werk te gaan. Ik verheug me op de samenwerking met het team Kinderombudsman en met Reinier van Zutphen en Joyce Sylvester. Tot de beëdiging zal ik me vooral inwerken in de dossiers die er liggen. Daarna zal ik met het team van de Kinderombudsman, de politiek, het werkveld en in het bijzonder met de kinderen in Nederland en in de Nederlandse overzeese gebieden kijken hoe de agenda er voor de komende jaren uit moet gaan zien. Ik zal hierbij aansluiten bij de rijke erfenis die Marc Dullaert nalaat.’

Meer informatie

Laatst gewijzigd:06 april 2016 10:21

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...