Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Negen 'topmasters', dertien eerste plekken in Keuzegids Masters

Master Nanoscience voor vierde jaar achtereen beste universitaire masteropleiding
02 maart 2016
De cleanroom in het Zernike NanoLab

In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen negen opleidingen van de RUG het predikaat topopleiding. De master Nanoscience van de RUG is de beste universitaire masteropleiding in Nederland, zo blijkt uit de Keuzegids Masters 2016. Nanoscience krijgt van alle universitaire masters het allerhoogste puntenaantal toegekend (96 van de 100).

Ook in 2013, 2014 en 2015 was Nanoscience volgens de Keuzegids al de allerbeste universitaire master in Nederland. In de Keuzegids worden alle Nederlandse masteropleidingen kort beschreven. Bij de meeste wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studentenoordelen en het oordeel van keurmerkinstantie NVAO. Van de brede, klassieke universiteiten staat de RUG in totaal als tweede gerangschikt.

Negen topopleidingen

In de gids zijn beschrijvingen opgenomen van de masteropleidingen die officieel in Nederland zijn geregistreerd. Bij de meeste masters wordt bovendien met punten een kwaliteitsoordeel gegeven. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het predikaat ‘topopleiding’ geeft – bij een score van 76 punten of meer. Van de masteropleidingen van de RUG mogen zich negen topopleiding noemen: American Studies, Archaeology, Astronomy, Euroculture (Europese Studies), Research Master in Economics and Business, Functionaliteit van het Recht (research), Theologie en Religiewetenschappen (research), Population Studies en Nanoscience. Landelijk kregen 93 opleidingen het predikaat topopleiding.

Dertien eerste plaatsen

Naast de topmasters zijn er dertien opleidingen van de RUG eerste in hun categorie. Het gaat om International Law, Notarieel Recht, Journalistiek (Mediastudies), International Economics and Business, Industrial Engineering and Management, Supply Chain Management, Geneeskunde, Tandheelkunde, Farmacie, Medical and Pharmaceutical Drug Innovation, Human Movement Sciences, Regional Studies (research) en Artificial Intelligence.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:17 maart 2016 12:15

Meer nieuws

 • 17 januari 2018

  Cum laude promotie Emil Verheul

  Op donderdag 11 januari verdedigde Emil Verheul, docent bij de vakgroep Privaatrecht en Notarieel recht, zijn proefschrift getiteld ‘Eigendomsvoorbehoud geen zekerheidsrecht’. Hiervoor heeft hij het judicium cum laude toegekend gekregen.

 • 16 januari 2018

  Zeer beperkte stijging woonlasten grote gemeenten

  De stijging van de woonlasten in de grote gemeenten is dit jaar zeer beperkt. Huurders betalen 0,3 procent meer, eigenaar-bewoners 0,6 procent. Dat is veel minder dan de inflatie, die in 2018 naar verwachting uitkomt op 1,6 procent. Dit blijkt uit het...

 • 16 januari 2018

  Trage ‘hete elektronen’ verbeteren efficiëntie zonnecellen

  Fotonen waarvan de energie-inhoud groter is dan wat een halfgeleider kan absorberen produceren zogeheten ‘hete elektronen’. Het teveel aan energie dat die bij zich dragen gaat snel verloren door omzetting in warmte. RUG hoogleraar Maria Antonietta Loi...