Wilbert Kolkman: 'In veel Europese landen is trouwen onder huwelijkse voorwaarden al de standaard, dus waarom hier dan niet?'

17 februari 2016
Prof. Wilbert Kolkman

Een meerderheid in de Tweede Kamer is ervoor om het systeem aan te passen: niet trouwen in gemeenschap van goederen, maar onder huwelijkse voorwaarden zou de standaard moeten zijn. Wie toch in gemeenschap van goederen wil trouwen, zou dit bij de notaris moeten regelen, zegt de Kamer. Een verstandig idee, zegt Wilbert Kolkman, hoogleraar notarieel recht, in het NOS Radio 1 Journaal.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:33