Vrijdenker Rinus Otte moet bij OM een schaap met zeven poten worden

09 februari 2016
prof. dr. mr. M. (Rinus) Otte

De man die binnen de rechtspraak velen tegen zich in het harnas jaagde, wordt lid van het College van Procureurs-Generaal van het Openbaar Ministerie. Is Rinus Otte, raadsheer bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en hoogleraar van de organisatie van de rechtspleging, de juiste man voor die plek? Op mr-online zegt Bert Fibbe, portefeuillehouder strafrecht bij de Nederlandse Orde van Advocaten: 'Hij gaat zijn handen vol hebben. Ik wens Rinus Otte veel succes.' Tweede Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA): 'Ik feliciteer het OM. Ik ken Rinus Otte van zijn boek ‘De nieuwe kleren van de rechter’, en van zijn optredens in de Tweede Kamer. Het is een echte vrijdenker.'

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 10:33