Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Overeenkomst Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân getekend

18 februari 2016
Signing of agreement

Op woensdag 17 februari is in het Provinciehuis in Leeuwarden de overeenkomst tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân over de vestiging van RUG/Campus Fryslân en haar kernactiviteiten ondertekend. Partijen verbinden zich aan elkaar voor ten minste vijftien jaar.

Impuls

Na het bereiken van het principeakkoord op 18 september 2015 kwamen de partijen vandaag bijeen voor de ondertekening van de overeenkomst tot oprichting van de RUG/Campus Fryslân. RUG/Campus Fryslân bestaat uit een residentieel college met een driejarige bacheloropleiding, een mastercollege met 10 masterprogramma's en een graduate school. De faculteit wil per september 2017 de eerste nieuwe programma’s starten en vestigt zich voor ten minste 15 jaar in Leeuwarden.

Met de oprichting van RUG/Campus Fryslân wordt een forse impuls gegeven aan het academisch klimaat in Leeuwarden en de economie van Fryslân. Er wordt gewerkt aan zes nieuwe masters die de komende komende 3 jaar zullen starten. RUG/Campus Fryslân zal in een periode van 7 jaar uitgroeien tot een faculteit met 1000 studenten en 50 promovendi.

Locatie van RUG/CF

Op dit moment worden drie alternatieven voor de vestiging van RUG/CF in en nabij de binnenstad van Leeuwarden onderzocht. De keuze voor de locatie van de RUG/CF zal de komende periode bekend worden gemaakt. Belangrijk is dat de huisvesting van de faculteit bijdraagt aan de ambities van Leeuwarden om de binnenstad nog meer levendigheid en uitstraling te geven.

Overdracht

De RUG/Campus Fryslân bouwt voort op de werkzaamheden van Stichting University Campus Fryslân (UCF). De overdracht van taken, rechten en verplichtingen van UCF naar de RUG was gelijktijdig met de ondertekening van de overeenkomst.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met

Rijksuniversiteit Groningen, Gernant Deekens tel. 050 – 3636854

Provincie Fryslân, Marieke Ferwerda tel. 058 – 292 5735

Gemeente Leeuwarden, Anthonie Feenstra tel. 058 - 233 8346
Laatst gewijzigd:14 april 2020 09:48
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 02 april 2024

    Is meer data altijd beter?

    Xiaoyao Han onderzoekt de toegevoegde waarde van big data en bestudeert hoe de opeenstapeling van gegevens ons wetenschappelijk inzicht verrijkt.