Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Grote Europese onderzoekssubsidie voor Karina Caputi

26 januari 2016
Karina Caputi
Karina Caputi

Dr. Karina Caputi, universitair docent aan het Kapteyn Astronomical Institute, heeft een ERC Consolidator Grant ter waarde van EUR 1,9 miljoen ontvangen. Met deze ERC Grant kan Caputi een team opzetten dat in het kader van haar doorlopende Spitzer Exploration Science Program SMUVS de ontwikkeling van sterrenstelsels in de vroegste geschiedenis van het universum gaat bestuderen. Daarnaast wordt de beurs ingezet voor de wetenschappelijke voorbereidingen en eerste observaties met de nog te lanceren James Webb Space Telescope (JWST). De JWST wordt in 2018 als grootste telescoop ooit de ruimte ingestuurd. De telescoop heeft onder meer tot doel de eerste sterrenstelsels te vinden die in het universum zijn gevormd en die in de vroegste kosmische tijd de bouwstenen vormden voor de enorme sterrenstelsels die we vandaag de dag kennen.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:16 februari 2017 10:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 12 december 2017

  Weidevogel en boer zijn gebaat bij ruige stalmest

  In agrarische graslanden spelen rode wormen een sleutelrol in de bodemvruchtbaarheid en in de voedselvoorziening van weidevogels. RUG-onderzoeker Jeroen Onrust onderzocht de wisselwerking tussen boeren, wormen en weidevogels. Hij concludeert dat de...

 • 06 december 2017

  Ribosomen bepalen lading van eiwitten

  Tijdens onderzoek naar de relatie tussen de ‘drukte’ in een cel, de ionsterkte en eiwitdiffusie ontdekten biochemici van de RUG iets bijzonders: positief geladen eiwitten blijven plakken aan de ribosomen. Dit verklaart waarom de meeste in water oplosbare...

 • 04 december 2017

  Controle over de spin-richting in een ‘sandwich’ van tweedimensionaal materiaal

  RUG-onderzoekers laten zien dat manipulatie van elektronenspin in grafeen mogelijk is met behulp van molybdeen diselenide. Hun resultaten zijn verschenen in het tijdschrift Nano Letters.