Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Introduction to Dutch MOOC wint Europees Talenlabel 2015

10 november 2015
Europees Talenlabel

Op vrijdag 6 november 2015 werden op de Landelijke Studiedag Levende Talen in Utrecht de prijzen van het Europees Talenlabel uitgereikt. De Language MOOC Introduction to Dutch van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen ontving de tweede prijs. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 2.000,-.

Europees Talenlabel

Het Europees Talenlabel is een Europese prijs ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten. Deze prijs wordt jaarlijks in elk deelnemend land uitgereikt. Het label beloont het gebruik van nieuwe technieken in vreemdetalenonderwijs, het verspreiden van kennis en daarbij het promoten van ‘good practices’. De Language MOOC Introduction to Dutch was samen met zeven andere innovatieve taalprojecten genomineerd.

“Deze online cursus, ofwel MOOC, heeft een sterke en goed gewaardeerde samenwerkend leren component. Door het leren van Nederlands wordt de integratie en deelname van de deelnemers aan de samenleving bevorderd.” (Uit het juryrapport)

MOOC Dutch wint Europees Talenlabel 2015

Introduction to Dutch

Introduction to Dutch heeft tot nu toe circa 68.000 mensen wereldwijd geholpen bij het leren van het Nederlands. De cursus is vanaf 2 november 2015 voor de derde keer aangeboden. Deze keer hebben zich ruim 19.000 leerders ingeschreven. Het succes van een dergelijke online taalcursus heeft de makers (Birgit Lijmbach, Margriet Hidding en Jeroen van Engen) op een positieve manier overvallen. ‘Deze aantallen hadden we nooit verwacht, maar we zijn blij dat er zoveel aandacht is voor het Nederlands en deze innovatieve vorm van taalonderwijs.’ Op 15 februari 2016 start weer een rerun.

Online taalcursus op weg naar A1

De cursus Introduction to Dutch is de eerste online taalcursus op beginnersniveau op FutureLearn (www.futurelearn.com). In de drieweekse cursus verwerft men een basiswoordenschat van circa 500 woorden. Aan het eind van de cursus bereikt men een niveau op weg naar A1 van het Europees Referentiekader. Door middel van grammaticavideo’s, dialoogvideo’s, audiofragmenten, quizzen, Quizlet en Soundcloud komen alle vaardigheden aan bod.

Contact

Talencentrum
Telefoon: +3150 363 58 02
Email: talencentrum@rug.nl

Contactpersoon
Margriet Hidding
Email: m.y.hidding-hoven@rug.nl


Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...