Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geodienst maakt kaart met actuele beschikbaarheid ov-fietsen

25 november 2015

Snel weten of er een ov-fiets beschikbaar is op het station? Dat is nu mogelijk met de live OV-fietskaart. De Geodienst van de RUG heeft onlangs een kaart ontworpen die een actueel overzicht geeft van het aantal beschikbare ov-fietsen op de Nederlandse stations. De kaart is gebaseerd op de open data van de NS over de beschikbaarheid van ov-fietsen.

Aanleiding van het maken van het overzicht was een tweet van @openOV met de vraag naar een overzicht van de huurfietsen. De Geodienst heeft niet alleen de data overzichtelijk op een kaart gevisualiseerd, maar ook de dimensie ‘tijd’ eraan toegevoegd. Door iedere 5 minuten het aantal beschikbare ov-fietsen te registreren en op te slaan, kan het aantal beschikbare fietsen per huurlocatie worden gevisualiseerd. Het overzicht is te raadplegen op via de website.

De overzichtskaart van beschikbare OV-fietsen
De overzichtskaart van beschikbare OV-fietsen
Laatst gewijzigd:19 januari 2017 16:11

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...