Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Geodienst maakt kaart met actuele beschikbaarheid ov-fietsen

25 november 2015

Snel weten of er een ov-fiets beschikbaar is op het station? Dat is nu mogelijk met de live OV-fietskaart. De Geodienst van de RUG heeft onlangs een kaart ontworpen die een actueel overzicht geeft van het aantal beschikbare ov-fietsen op de Nederlandse stations. De kaart is gebaseerd op de open data van de NS over de beschikbaarheid van ov-fietsen.

Aanleiding van het maken van het overzicht was een tweet van @openOV met de vraag naar een overzicht van de huurfietsen. De Geodienst heeft niet alleen de data overzichtelijk op een kaart gevisualiseerd, maar ook de dimensie ‘tijd’ eraan toegevoegd. Door iedere 5 minuten het aantal beschikbare ov-fietsen te registreren en op te slaan, kan het aantal beschikbare fietsen per huurlocatie worden gevisualiseerd. Het overzicht is te raadplegen op via de website.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 16:48

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...