Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Geodienst maakt kaart met actuele beschikbaarheid ov-fietsen

25 november 2015

Snel weten of er een ov-fiets beschikbaar is op het station? Dat is nu mogelijk met de live OV-fietskaart. De Geodienst van de RUG heeft onlangs een kaart ontworpen die een actueel overzicht geeft van het aantal beschikbare ov-fietsen op de Nederlandse stations. De kaart is gebaseerd op de open data van de NS over de beschikbaarheid van ov-fietsen.

Aanleiding van het maken van het overzicht was een tweet van @openOV met de vraag naar een overzicht van de huurfietsen. De Geodienst heeft niet alleen de data overzichtelijk op een kaart gevisualiseerd, maar ook de dimensie ‘tijd’ eraan toegevoegd. Door iedere 5 minuten het aantal beschikbare ov-fietsen te registreren en op te slaan, kan het aantal beschikbare fietsen per huurlocatie worden gevisualiseerd. Het overzicht is te raadplegen op via de website.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 16:48

Meer nieuws

 • 23 september 2019

  Standup Economics: RUG-experts en comedians samen op het podium | 6 oktober

  Het Financieele Dagblad en Comedy Central presenteren in samenwerking met het Akkoord van Groningen op zondag 6 oktober de eerste editie van Standup Economics, het festival waar economie en comedy samen komen. Op verschillende podia in onze binnenstad...

 • 20 september 2019

  Start van MOSAiC - de grootste poolonderzoeksexpeditie ooit

  Na tien jaar voorbereiding is het eindelijk zover: op de avond van 20 september vertrekt de Duitse ijsbreker Polarstern uit de Noorse havenstad Tromsø. Onder begeleiding van de Russische ijsbreker Akademik Fedorov zet hij koers naar de centrale Noordelijke...

 • 20 september 2019

  Imagining Science

  Noorderlicht en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) continueren hun samenwerking in de reeks ‘Imagining Science’. Daarin krijgt een fotograaf de opdracht om een wetenschappelijk onderzoeksveld te verbeelden in relatie tot het Noorderlicht festivalthema...