Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Geodienst maakt kaart met actuele beschikbaarheid ov-fietsen

25 november 2015

Snel weten of er een ov-fiets beschikbaar is op het station? Dat is nu mogelijk met de live OV-fietskaart. De Geodienst van de RUG heeft onlangs een kaart ontworpen die een actueel overzicht geeft van het aantal beschikbare ov-fietsen op de Nederlandse stations. De kaart is gebaseerd op de open data van de NS over de beschikbaarheid van ov-fietsen.

Aanleiding van het maken van het overzicht was een tweet van @openOV met de vraag naar een overzicht van de huurfietsen. De Geodienst heeft niet alleen de data overzichtelijk op een kaart gevisualiseerd, maar ook de dimensie ‘tijd’ eraan toegevoegd. Door iedere 5 minuten het aantal beschikbare ov-fietsen te registreren en op te slaan, kan het aantal beschikbare fietsen per huurlocatie worden gevisualiseerd. Het overzicht is te raadplegen op via de website.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 16:48

Meer nieuws