Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Geodienst maakt kaart met actuele beschikbaarheid ov-fietsen

25 november 2015

Snel weten of er een ov-fiets beschikbaar is op het station? Dat is nu mogelijk met de live OV-fietskaart. De Geodienst van de RUG heeft onlangs een kaart ontworpen die een actueel overzicht geeft van het aantal beschikbare ov-fietsen op de Nederlandse stations. De kaart is gebaseerd op de open data van de NS over de beschikbaarheid van ov-fietsen.

Aanleiding van het maken van het overzicht was een tweet van @openOV met de vraag naar een overzicht van de huurfietsen. De Geodienst heeft niet alleen de data overzichtelijk op een kaart gevisualiseerd, maar ook de dimensie ‘tijd’ eraan toegevoegd. Door iedere 5 minuten het aantal beschikbare ov-fietsen te registreren en op te slaan, kan het aantal beschikbare fietsen per huurlocatie worden gevisualiseerd. Het overzicht is te raadplegen op via de website.

Laatst gewijzigd:21 november 2018 16:48

Meer nieuws

 • 16 april 2024

  RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

  De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

 • 02 april 2024

  Vliegen op houtstof

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 18 maart 2024

  VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

  Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...