Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Els Dolstra wint Nationale Schrijfwedstrijd

26 november 2015

Els Dolstra van de Stichting De Samenwerking: Pensioenfonds voor het slagersbedrijf heeft donderdag 26 november de Gouden Veer 2015 voor de beste tekst over geldzaken ontvangen. De jury van de Nationale Schrijfwedstrijd vond haar tekst ‘Uw pensioenregeling 2015: Zekerheid voor nu en later’ de beste inzending.

De Nationale Schrijfwedstrijd richtte zich dit jaar op de beste tekst in de financiële communicatie,over bijvoorbeeld bankrekeningen en hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De organisatie is in handen van een samenwerkingsverband van de Rijksuniversiteit Groningen, Schouten & Nelissen, NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek), ZonMw, de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Tekstblad, tijdschrift over tekst en communicatie.

Els Dolstra ontving de prijs uit handen van Olaf Simonse, hoofd van het programmabureau Wijzer in Geldzaken. Hoewel het bij pensioenregelingen gaat om een complexe materie, ligt er een brochure om van te smullen, aldus het juryrapport. Een goed voorbeeld, dat veel navolging verdient.

De feestelijke finale van de Nationale Schrijfwedstrijd in het nieuwe bezoekerscentrum van De Nederlandse Bank (DNB) in Amsterdam kende vijf finalisten, die zeer uiteenlopende teksten op het gebied van financiën hadden ingezonden.

Jury

De jury bestond uit voorzitter Carel Jansen (hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen), Alice Dijkstra (senior beleidsmedewerker NWO Geesteswetenschappen), Els van der Pool (lector Human Communication Development, Hogeschool Arnhem en Nijmegen), Imre de Roo (onafhankelijk communicatie-expert) en Peter Smulders (directeur Onze Taal).

Onderzoeksprogramma Begrijpelijke taal

De wedstrijd past binnen het NWO/ZonMw-onderzoeksprogramma Begrijpelijke taal. Binnen dat programma wordt aan Nederlandse universiteiten onderzoek gedaan naar de factoren die de begrijpelijkheid bevorderen. De uitkomsten van dat onderzoek worden omgezet in adviezen op het gebied van taal en communicatie.
Laatst gewijzigd:30 november 2015 08:53

Meer nieuws

 • 19 november 2018

  Jelle Zijlstra: de man die goed was in gelijk krijgen

  Honderd jaar na de geboorte van oud-premier Jelle Zijlstra ligt er een biografie over de eerste Nederlandse politicus die met zijn economische vakkennis een succesvol imago in de politiek imago wist op te bouwen. Historicus Jonne Harmsma promoveert...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 13 november 2018

  De toekomst is digitaal, nu jij nog

  Voor zijn promotieonderzoek naar de geschiedschrijving van de Leeuwarder Courant analyseerde Marcel Broersma jaren geleden vergeeld krantenpapier. Door de intrede van digitalisering verschoof zijn onderzoek naar sociale media, nieuwe vormen van mediagebruik...