Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Els Dolstra wint Nationale Schrijfwedstrijd

26 november 2015

Els Dolstra van de Stichting De Samenwerking: Pensioenfonds voor het slagersbedrijf heeft donderdag 26 november de Gouden Veer 2015 voor de beste tekst over geldzaken ontvangen. De jury van de Nationale Schrijfwedstrijd vond haar tekst ‘Uw pensioenregeling 2015: Zekerheid voor nu en later’ de beste inzending.

De Nationale Schrijfwedstrijd richtte zich dit jaar op de beste tekst in de financiële communicatie,over bijvoorbeeld bankrekeningen en hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De organisatie is in handen van een samenwerkingsverband van de Rijksuniversiteit Groningen, Schouten & Nelissen, NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek), ZonMw, de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Tekstblad, tijdschrift over tekst en communicatie.

Els Dolstra ontving de prijs uit handen van Olaf Simonse, hoofd van het programmabureau Wijzer in Geldzaken. Hoewel het bij pensioenregelingen gaat om een complexe materie, ligt er een brochure om van te smullen, aldus het juryrapport. Een goed voorbeeld, dat veel navolging verdient.

De feestelijke finale van de Nationale Schrijfwedstrijd in het nieuwe bezoekerscentrum van De Nederlandse Bank (DNB) in Amsterdam kende vijf finalisten, die zeer uiteenlopende teksten op het gebied van financiën hadden ingezonden.

Jury

De jury bestond uit voorzitter Carel Jansen (hoogleraar Communicatie- en informatiewetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen), Alice Dijkstra (senior beleidsmedewerker NWO Geesteswetenschappen), Els van der Pool (lector Human Communication Development, Hogeschool Arnhem en Nijmegen), Imre de Roo (onafhankelijk communicatie-expert) en Peter Smulders (directeur Onze Taal).

Onderzoeksprogramma Begrijpelijke taal

De wedstrijd past binnen het NWO/ZonMw-onderzoeksprogramma Begrijpelijke taal. Binnen dat programma wordt aan Nederlandse universiteiten onderzoek gedaan naar de factoren die de begrijpelijkheid bevorderen. De uitkomsten van dat onderzoek worden omgezet in adviezen op het gebied van taal en communicatie.
Laatst gewijzigd:12 maart 2020 21:46

Meer nieuws

 • 22 april 2024

  Trump of niet Trump, dat is de vraag

  RUG-onderzoekers Ritumbra Manuvie, Pieter de Wilde en Lisa Gaufman blikken in een drieluik vooruit op de verkiezingen in respectievelijk India, Europa en de Verenigde Staten. Deze week: Lisa Gaufman.

 • 16 april 2024

  RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

  De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

 • 15 april 2024

  ‘De Europese verkiezingen worden weer ouderwets saai’

  RUG-onderzoekers Ritumbra Manuvie, Pieter de Wilde en Lisa Gaufman blikken in een drieluik vooruit op de verkiezingen in respectievelijk India, Europa en de Verenigde Staten. Deze week: Pieter de Wilde.