Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Colleges over energierecht van professor Martha Roggenkamp voor Massive Online Open Course (MOOC)

03 november 2015

Voor de door de Rijksuniversiteit Groningen en de Energy Academy Europe georganiseerde Massive Online Open Course (MOOC) getiteld ‘Solving the Energy Puzzle: A Multidisciplinary Approach to Energy Transition’ heeft professor Roggenkamp de colleges verzorgd over de juridische aspecten van de energietransitie. Tijdens deze MOOC, die begon op maandag 12 oktober j.l., verkregen de deelnemers vanuit verschillende disciplines, variërend van economie tot natuurkunde en van psychologie tot recht, inzicht in het proces van de energietransitie. Daarnaast heeft professor Roggenkamp andere belangrijke juridische thema’s toegelicht zoals marktliberalisering, emissiehandel, elektriciteitsopwekking op zee en de ontwikkeling van smart grids.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 11:25

Meer nieuws

 • 17 juli 2024

  Veni-beurzen voor tien onderzoekers

  Aan tien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend. De Veni-beurzen worden jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) en zijn...

 • 01 juli 2024

  Collectieve quizzes om kennisbehoud te verbeteren

  Nina Mileva, Universitair docent Publiek Internationaal Recht, vertelt over haar lesmethode gebaseerd op een korte herhalingsquiz, genaamd de 'Quick Review Quiz'

 • 18 juni 2024

  Onderzoekers maken demonstratierecht voor iedereen helder

  Wat houdt het recht om te demonstreren precies in? Wat mag en moet de overheid bij demonstraties doen, en welke rechten en plichten hebben demonstranten? Demonstratie-expert Berend Roorda krijgt vrijwel dagelijks vragen over dit onderwerp. Met een...