Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colleges over energierecht van professor Martha Roggenkamp voor Massive Online Open Course (MOOC)

03 november 2015

Voor de door de Rijksuniversiteit Groningen en de Energy Academy Europe georganiseerde Massive Online Open Course (MOOC) getiteld ‘Solving the Energy Puzzle: A Multidisciplinary Approach to Energy Transition’ heeft professor Roggenkamp de colleges verzorgd over de juridische aspecten van de energietransitie. Tijdens deze MOOC, die begon op maandag 12 oktober j.l., verkregen de deelnemers vanuit verschillende disciplines, variërend van economie tot natuurkunde en van psychologie tot recht, inzicht in het proces van de energietransitie. Daarnaast heeft professor Roggenkamp andere belangrijke juridische thema’s toegelicht zoals marktliberalisering, emissiehandel, elektriciteitsopwekking op zee en de ontwikkeling van smart grids.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:12 juli 2018 09:18

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...