Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Colleges over energierecht van professor Martha Roggenkamp voor Massive Online Open Course (MOOC)

03 november 2015

Voor de door de Rijksuniversiteit Groningen en de Energy Academy Europe georganiseerde Massive Online Open Course (MOOC) getiteld ‘Solving the Energy Puzzle: A Multidisciplinary Approach to Energy Transition’ heeft professor Roggenkamp de colleges verzorgd over de juridische aspecten van de energietransitie. Tijdens deze MOOC, die begon op maandag 12 oktober j.l., verkregen de deelnemers vanuit verschillende disciplines, variërend van economie tot natuurkunde en van psychologie tot recht, inzicht in het proces van de energietransitie. Daarnaast heeft professor Roggenkamp andere belangrijke juridische thema’s toegelicht zoals marktliberalisering, emissiehandel, elektriciteitsopwekking op zee en de ontwikkeling van smart grids.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 11:25

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...