Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Nieuwe Broerstraat 5 is uit

08 oktober 2015
Broerstraat 5, oktober 2015

Het oktobernummer van Broerstraat 5 opent met een portret van een bijzondere wetenschapper die zich afvraagt waarom mensen eigenlijk gezond zijn: Cisca Wijmenga speurt naar de genetische achtergrond van chronische ziekten als glutenallergie en reuma en ontving onlangs de Spinozapremie 2015.

Daarnaast zijn er interviews met RUG-alumni als Thijs Kettenis, correspondent in Griekenland, minister Stef Blok en directeur Vluchtelingenwerk Nederland Dorine Manson. Promovenda en Amerikanist Michelle Knight en misdaadverslaggever Gerlof Leistra analyseren het debat over politiegeweld en rassendiscriminatie en andere verhalen gaan over de overheveling van taken naar de gemeenten, sportonderzoek naar het Dames 1-volleybalteam van UEF/Donitas, een vogelonderzoeksproject in Kenia met een sociaal randje, de nieuwe MOOC over energietransitie en de voor Europa unieke alumnikringen van de RUG.

Laatst gewijzigd:07 april 2020 14:14

Meer nieuws

 • 22 juli 2021

  Onderzoek naar hoe stellen hun individuele kinderwensen onderhandelen

  Het interviewen van koppels levert andere informatie op dan bij individuele gesprekken. Door de dynamiek van het stel tijdens het interview te observeren wil Billie beter leren begrijpen hoe de dynamiek binnen een koppel meespeelt bij het krijgen...

 • 19 juli 2021

  AIHACKCOVID | Outcomes and winning team

  From 24 - 27 June, AIMED, COVER, and IFMSA Groningen hosted aiHackCovid, the online AI - COVID-19 hackathon. Talented students and staff from a variety of fields in AI, computer science, and epidemiology took on COVID-19 and found fascinating...

 • 19 juli 2021

  Duurzaam gedrag maakt gelukkig

  Nieuw onderzoek laat zien dat mensen die duurzaam bezig zijn hier zelf ook direct profijt van kunnen hebben: duurzaam gedrag lijkt namelijk gelukkig te maken.