Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG stijgt naar plek 74 in THE ranking

30 september 2015

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is gestegen naar plaats 74 in de Times Higher Education ranking. Vorig jaar stond de RUG op plaats 117, daarvoor bezette de RUG de 89e plek in deze ranking. Times Higher Education heeft dit jaar de methodologie voor de samenstelling van de ranglijst gewijzigd. Daardoor is het lastig om de resultaten te vergelijken met voorgaande jaren. De nieuwe ranglijst werd woensdagavond 30 september gepubliceerd.

De RUG staat nu in twee toonaangevende ranglijsten in de top 75. In augustus werd al bekend dat de RUG in de Shanghai Ranking (ARWU) op plaats 75 staat. In de QS ranking staat de RUG nu op plaats 100.

Laatst gewijzigd:01 oktober 2015 13:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...