Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG stijgt naar plek 74 in THE ranking

30 september 2015

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is gestegen naar plaats 74 in de Times Higher Education ranking. Vorig jaar stond de RUG op plaats 117, daarvoor bezette de RUG de 89e plek in deze ranking. Times Higher Education heeft dit jaar de methodologie voor de samenstelling van de ranglijst gewijzigd. Daardoor is het lastig om de resultaten te vergelijken met voorgaande jaren. De nieuwe ranglijst werd woensdagavond 30 september gepubliceerd.

De RUG staat nu in twee toonaangevende ranglijsten in de top 75. In augustus werd al bekend dat de RUG in de Shanghai Ranking (ARWU) op plaats 75 staat. In de QS ranking staat de RUG nu op plaats 100.

Laatst gewijzigd:01 oktober 2015 13:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...