Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG stijgt naar plek 74 in THE ranking

30 september 2015

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is gestegen naar plaats 74 in de Times Higher Education ranking. Vorig jaar stond de RUG op plaats 117, daarvoor bezette de RUG de 89e plek in deze ranking. Times Higher Education heeft dit jaar de methodologie voor de samenstelling van de ranglijst gewijzigd. Daardoor is het lastig om de resultaten te vergelijken met voorgaande jaren. De nieuwe ranglijst werd woensdagavond 30 september gepubliceerd.

De RUG staat nu in twee toonaangevende ranglijsten in de top 75. In augustus werd al bekend dat de RUG in de Shanghai Ranking (ARWU) op plaats 75 staat. In de QS ranking staat de RUG nu op plaats 100.

Laatst gewijzigd:01 oktober 2015 13:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...