Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG stijgt naar plek 74 in THE ranking

30 september 2015

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is gestegen naar plaats 74 in de Times Higher Education ranking. Vorig jaar stond de RUG op plaats 117, daarvoor bezette de RUG de 89e plek in deze ranking. Times Higher Education heeft dit jaar de methodologie voor de samenstelling van de ranglijst gewijzigd. Daardoor is het lastig om de resultaten te vergelijken met voorgaande jaren. De nieuwe ranglijst werd woensdagavond 30 september gepubliceerd.

De RUG staat nu in twee toonaangevende ranglijsten in de top 75. In augustus werd al bekend dat de RUG in de Shanghai Ranking (ARWU) op plaats 75 staat. In de QS ranking staat de RUG nu op plaats 100.

Laatst gewijzigd:01 oktober 2015 13:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....