Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Debbie Lager: "Older people need to feel at home in their neighbourhood"

10 september 2015

People continue to live independently for longer and longer. But are neighbourhoods and society as a whole ready for this? What are the effects on a living environment of having many older residents with limited mobility? PhD-researcher Debbie Lager says that we should adjust out neighbourhoods and our behaviour to give older adults a sense of belonging. And this doesn't have to be difficult at all.

This Unifocus-video gives insight in Debbies PhD-research.

* Debbie Lager's research is also mentioned in the special edition of Noorderbreedte (Dutch magazine) in cooperation with Sustainable Society.

Laatst gewijzigd:12 maart 2020 22:16

Meer nieuws

 • 28 maart 2023

  Een sprong in het diepe: van onderzoek naar ondernemen

  Wat kun je doen als je als onderzoeker je idee op de markt wilt brengen? Dat is een stap die voor onderzoekers vaak niet vanzelf komt. Bij de RUG zijn er daarom een aantal organisaties die daarbij kunnen helpen, waaronder VentureLab. Zo ontstond...

 • 14 februari 2023

  Lift naar de inclusieve werkvloer

  Er is werk zat, en toch staan mensen met een beperking nog vaak aan de kant. Een plus een is twee, zou je denken: dit is hét moment om deze groep arbeidskrachten aan een baan te helpen. De wens is er, ook aan de universiteit, maar tot uitvoering...

 • 15 december 2022

  Groningse bijdrage in groot onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

  Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatietechnologie met maar liefst tien miljoen euro.