Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Debbie Lager: "Older people need to feel at home in their neighbourhood"

10 september 2015

People continue to live independently for longer and longer. But are neighbourhoods and society as a whole ready for this? What are the effects on a living environment of having many older residents with limited mobility? PhD-researcher Debbie Lager says that we should adjust out neighbourhoods and our behaviour to give older adults a sense of belonging. And this doesn't have to be difficult at all.

This Unifocus-video gives insight in Debbies PhD-research.

* Debbie Lager's research is also mentioned in the special edition of Noorderbreedte (Dutch magazine) in cooperation with Sustainable Society.

Laatst gewijzigd:07 februari 2018 12:38

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...