Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Debbie Lager: "Older people need to feel at home in their neighbourhood"

10 september 2015

People continue to live independently for longer and longer. But are neighbourhoods and society as a whole ready for this? What are the effects on a living environment of having many older residents with limited mobility? PhD-researcher Debbie Lager says that we should adjust out neighbourhoods and our behaviour to give older adults a sense of belonging. And this doesn't have to be difficult at all.

This Unifocus-video gives insight in Debbies PhD-research.

* Debbie Lager's research is also mentioned in the special edition of Noorderbreedte (Dutch magazine) in cooperation with Sustainable Society.

Laatst gewijzigd:07 februari 2018 12:38

Meer nieuws

 • 02 april 2019

  ‘Verliesgevoelens bepalen stemgedrag’

  'Iedereen hier vindt het mooi dat de universiteit terug is in Friesland.’ Aan het woord is Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance op de Campus Fryslân van de RUG. Van den Berg kent ‘de regio’ en kan vanuit theorie én praktijk commentaar...

 • 29 maart 2019

  Prof.dr. Jeff De Hosson koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 29 maart werd prof.dr. J. Th. M. De Hosson koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Waarnemend burgemeester Koos Wiersma van de gemeente Westerkwartier decoreerde hem in de Aula van het Academiegebouw, na afloop...

 • 27 maart 2019

  Huiseigenaar 2,7 procent meer kwijt aan lokale belastingen

  Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 2,7 procent meer belasting aan de gemeente, de provincie en het waterschap. De gemeentelijke lasten stijgen gemiddeld 3,5 procent, de waterschapslasten 2,3 procent en de provinciale lasten...