Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Debbie Lager: "Older people need to feel at home in their neighbourhood"

10 september 2015

People continue to live independently for longer and longer. But are neighbourhoods and society as a whole ready for this? What are the effects on a living environment of having many older residents with limited mobility? PhD-researcher Debbie Lager says that we should adjust out neighbourhoods and our behaviour to give older adults a sense of belonging. And this doesn't have to be difficult at all.

This Unifocus-video gives insight in Debbies PhD-research.

* Debbie Lager's research is also mentioned in the special edition of Noorderbreedte (Dutch magazine) in cooperation with Sustainable Society.

Laatst gewijzigd:12 maart 2020 22:16

Meer nieuws

 • 16 april 2024

  RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

  De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

 • 02 april 2024

  Vliegen op houtstof

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 18 maart 2024

  VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

  Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...