Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Volg de expeditie naar Spitsbergen!

18 augustus 2015
Foto: Frits Steenhuisen

De grootste Nederlandse poolexpeditie ooit vertrekt woensdag 19 augustus naar de oostkant van Spitsbergen. Meer dan vijftig onderzoekers gaan naar het eiland Edgeøya. Nederlandse media hebben al uitvoerig bericht over deze bijzondere expeditie, die een initiatief is van Maarten Loonen van het Arctisch Centrum van de RUG.

Verschillende deelnemers aan de expeditie - wetenschappers, maar ook journalisten, of bijvoorbeeld weerman en polair meteoroloog Peter Kuipers Munneke - houden een blog bij over hun reis naar en de ervaringen op Edgeøya. Hieronder staan een aantal links naar blogs en andere bronnen van informatie over de expeditie, zoals bijvoorbeeld de facebookpagina van de expeditie. (Het overzicht is niet volledig.)

Verslaggeving NOS

De NOS besteedt ruim aandacht aan de expeditie. Peter Kuipers Munneke, weerman van de NOS en tevens klimaatonderzoeker van de Universiteit Utrecht, vaart mee. Hij gaat op Edgeøya een weerstation plaatsen, waarmee het smelten van de gletsjers daar gemonitord kan worden. Kuipers Munneke houdt vanaf woensdag op de website van de NOS een weblog bij en heeft op werkdagen een dagelijks gesprekje met de presentator van het Radio-1-journaal in de avonduitzending. Verslaggever Martijn Bink verzorgt op 28, 29 en 30 augustus een item in het journaal van acht uur. Er staan tevens diverse artikelen op dewebsite van de NOS.

Blogs

Twitter

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 15:10

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Nieuwe cursusronde Talencentrum: zomer 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een nieuwe cursusperiode aan in de zomer van 2018: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Duits en Spaans. De online inschrijving is geopend! www.rug.nl/ta...

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...