Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Veni grant Dr. Dorina Maria Buda

17 augustus 2015
Dorina Buda
Dorina Buda

The Dutch Organisation for Scientific Research (nwo.nl) awarded a Veni grant to Dr Dorina Maria Buda Assistant Professor and Rosalind Franklin Fellow in the department for Cultural Geography, University of Groningen. The amount of the grant 250,000 euros will contribute to examining ‘dark tourism’ in places of conflict and atrocity. In this project Dr Buda explores how dynamics of emotions and affects between tourists and local tourism stakeholders shape identity of places in conflict. The focus is on emotional tourism experiences in the Palestinian West Bank. This is highly needed not only to strengthen the research sub-field of dark tourism, but also to improve planning and development of tourism in conflict-affected areas in more socio-politically and culturally sustainable ways.

The award will also contribute to establishing tourism studies as a field of academic research in the Netherlands. In this respect Dr Buda together with Tourism Research Network Northern Netherlands (TOREN), which she has established in January 2015, will organise a series of workshops and symposia to create a shared intellectual environment and impetus to increase tourism research. The first such event in collaboration with the Institute for Sustainable Society will take place on 17 November at Groninger Museum, more info about the event here: http://www.rug.nl/research/sustainable-society/calendar/tourism-conference-

Laatst gewijzigd:16 maart 2018 13:59

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...