Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Veni grant Dr. Dorina Maria Buda

17 augustus 2015
Dorina Buda
Dorina Buda

The Dutch Organisation for Scientific Research (nwo.nl) awarded a Veni grant to Dr Dorina Maria Buda Assistant Professor and Rosalind Franklin Fellow in the department for Cultural Geography, University of Groningen. The amount of the grant 250,000 euros will contribute to examining ‘dark tourism’ in places of conflict and atrocity. In this project Dr Buda explores how dynamics of emotions and affects between tourists and local tourism stakeholders shape identity of places in conflict. The focus is on emotional tourism experiences in the Palestinian West Bank. This is highly needed not only to strengthen the research sub-field of dark tourism, but also to improve planning and development of tourism in conflict-affected areas in more socio-politically and culturally sustainable ways.

The award will also contribute to establishing tourism studies as a field of academic research in the Netherlands. In this respect Dr Buda together with Tourism Research Network Northern Netherlands (TOREN), which she has established in January 2015, will organise a series of workshops and symposia to create a shared intellectual environment and impetus to increase tourism research. The first such event in collaboration with the Institute for Sustainable Society will take place on 17 November at Groninger Museum, more info about the event here: http://www.rug.nl/research/sustainable-society/calendar/tourism-conference-

For more information on TOREN: www.rug.nl/research/ursi/collaboration/toren/ and facebook.com/researchtoren.

Laatst gewijzigd:30 januari 2017 10:50

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....