Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Media centraal bij opening academisch jaar Rijksuniversiteit Groningen

KNAW president prof. dr. José van Dijck en journalist Olaf Koens gastsprekers
27 augustus 2015
Cortege van hoogleraren

De traditionele opening van het academisch jaar 2015/2016 van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar in het teken van de media vanwege de start van een nieuwe bachelor opleiding Media Studies aan de RUG. Gastsprekers zijn KNAW-president prof. dr. José van Dijck (en hoogleraar journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam) en journalist van het jaar 2014 Olaf Koens. De ceremonie vindt plaats op maandag 31 augustus van 16.00 tot 17.30 in de Martinikerk te Groningen.

Rector magnificus van de RUG prof. dr. Elmer Sterken zal in zijn openingsrede ingaan op de veranderingen in het wetenschappelijk onderwijs de afgelopen periode en de wijze waarop de RUG vorm wil geven aan het universitaire onderwijs van de toekomst.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de RUG.
Laatst gewijzigd:31 maart 2020 11:46

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 15 april 2024

    ‘De Europese verkiezingen worden weer ouderwets saai’

    RUG-onderzoekers Ritumbra Manuvie, Pieter de Wilde en Lisa Gaufman blikken in een drieluik vooruit op de verkiezingen in respectievelijk India, Europa en de Verenigde Staten. Deze week: Pieter de Wilde.

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...