Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Media centraal bij opening academisch jaar Rijksuniversiteit Groningen

KNAW president prof. dr. José van Dijck en journalist Olaf Koens gastsprekers
27 augustus 2015
Cortege van hoogleraren

De traditionele opening van het academisch jaar 2015/2016 van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar in het teken van de media vanwege de start van een nieuwe bachelor opleiding Media Studies aan de RUG. Gastsprekers zijn KNAW-president prof. dr. José van Dijck (en hoogleraar journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam) en journalist van het jaar 2014 Olaf Koens. De ceremonie vindt plaats op maandag 31 augustus van 16.00 tot 17.30 in de Martinikerk te Groningen.

Rector magnificus van de RUG prof. dr. Elmer Sterken zal in zijn openingsrede ingaan op de veranderingen in het wetenschappelijk onderwijs de afgelopen periode en de wijze waarop de RUG vorm wil geven aan het universitaire onderwijs van de toekomst.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van de RUG.
Laatst gewijzigd:31 maart 2020 11:46

Meer nieuws

 • 15 mei 2023

  Liekuut: ‘Neem leerlingen serieus en Nederlands zal weer floreren’

  Volgens prof. dr. Mathijs Sanders, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, is het schoolvak Nederlands een ondergeschoven kindje geworden. ‘Nederlands is te vaak een servicevak waarbij de vaardigheden die geleerd worden meer in dienst staan van...

 • 15 mei 2023

  De Career minor: van kennis naar praktijk

  De Rijksuniversiteit Groningen biedt een brede keuze aan minors, maar wat is de Career minor precies? De Career minor van de Faculteit der Letteren biedt een gevarieerd, multidisciplinair en interactief programma. Studenten die meedoen krijgen de...

 • 09 mei 2023

  Mens of machine: wie vertaalt het best?

  Worden lezers blij van een verhaal dat door een machine is vertaald? Geven ze de voorkeur aan een menselijke vertaler als het gaat om ondertitelingen? En wat is het effect van vertaaltechnologie op het menselijke creatieve vertaalproces? Dr Ana...