Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-afstudeergeschenk Album Amicorum wint internationale prijs

11 juni 2015
Het Album Amicorum is een blijvend aandenken aan de studietijd, de stad Groningen en de universiteit

De Council for Advancement and Support of Education (CASE) heeft een Gold Award toegekend aan het Album Amicorum, het afstudeergeschenk van de Rijksuniversiteit Groningen. Het boek krijgt de prijs vanwege ‘its beautiful design, compelling sense of place, and contemporary take on an old concept’. CASE - met hoofdvestiging in de VS - wordt gezien als 's werelds belangrijkste organisatie van professionals die zich bezighouden met communicatie, alumnibeleid en fondsenwerving in het hoger onderwijs.

Het Album Amicorum, dat tijdens de buluitreiking wordt aangeboden aan masterstudenten en promovendi, kreeg van CASE de Gold Award in de categorie ‘Excellence in design: Books’. De jury: ‘ The photography is stunning, and as a whole the book conveys a great sense of the university's history, location, spirit, and the time in which students receiving the book attended the institution.’

Aandenken

Eeuwenlang droegen academici een album amicorum, oftewel vriendenboek, met zich mee, waarin herinneringen aan dierbare personen en momenten werden verzameld. Het door het Ubbo Emmius Fonds van de RUG ontwikkelde Album Amicorum borduurt voort op deze traditie. Het Album (160 pagina’s, gebonden en luxe uitgegeven) is een blijvend aandenken, in woord en vooral in beeld, aan de studietijd, de stad Groningen en de universiteit. Het boek bevat bovendien allerlei elementen die het persoonlijk kunnen maken, zoals de mogelijkheid (voor vrienden) er teksten in te schrijven of er zelf foto's in te plakken.

Noorderlicht

Het Album Amicorum is ontwikkeld door Bert Wolfkamp van het Ubbo Emmius Fonds in samenwerking met de internationaal befaamde fotomanifestatie en –publisher Noorderlicht. In 2009 verscheen een eerste editie die destijds door CASE eveneens werd bekroond met een Silver Award. De 2014-editie is volledig hernieuwd en bevat nieuwe foto's, afbeeldingen en teksten. Een impressie van het Album Amicorum is te zien op www.rug.nl/alumni/album.

Meer informatie

Contact: Bert Wolfkamp

Laatst gewijzigd:17 juni 2015 10:33

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....