Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alsnog Vici-subsidie voor prof. dr. Marc Verheijen

18 mei 2015

NWO kent alsnog een Vici-subsidie van 1,5 miljoen Euro toe aan astronoom prof. dr. Marc Verheijen van de Rijksuniversiteit Groningen, op grond van een bestuurlijke heroverweging. De subsidie wordt toegekend voor het project ‘The panoramic Perspective on Gas and Galaxy Evolution’ dat in 2012 net buiten de geselecteerde projecten viel.

innovatieve camera (APERTIF) speciaal gebouwd voor de Westerbork radio telescoop
innovatieve camera (APERTIF) speciaal gebouwd voor de Westerbork radio telescoop

Met behulp van een innovatieve camera (APERTIF) speciaal gebouwd voor de Westerbork radio telescoop, wordt in de komende 5 jaar het waterstofgas in en rond tienduizenden sterrenstelsels bestudeerd. Dankzij het zeer grote blikveld van APERTIF worden uitgestrekte gebieden van het heelal voor het eerst in kaart gebracht en daarmee de belangrijke rol van het waterstofgas in de evolutie van sterrenstelsels in de laatste 3 miljard jaar. Lees meer hierover op de website van het Nederlands instituut voor radioastronomie Astron.

Prof. dr. Marc Verheijen
Prof. dr. Marc Verheijen

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met prof. dr. Marc Verheijen, 050-3634077

Laatst gewijzigd:19 mei 2015 14:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws