Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alsnog Vici-subsidie voor prof. dr. Marc Verheijen

18 mei 2015

NWO kent alsnog een Vici-subsidie van 1,5 miljoen Euro toe aan astronoom prof. dr. Marc Verheijen van de Rijksuniversiteit Groningen, op grond van een bestuurlijke heroverweging. De subsidie wordt toegekend voor het project ‘The panoramic Perspective on Gas and Galaxy Evolution’ dat in 2012 net buiten de geselecteerde projecten viel.

innovatieve camera (APERTIF) speciaal gebouwd voor de Westerbork radio telescoop
innovatieve camera (APERTIF) speciaal gebouwd voor de Westerbork radio telescoop

Met behulp van een innovatieve camera (APERTIF) speciaal gebouwd voor de Westerbork radio telescoop, wordt in de komende 5 jaar het waterstofgas in en rond tienduizenden sterrenstelsels bestudeerd. Dankzij het zeer grote blikveld van APERTIF worden uitgestrekte gebieden van het heelal voor het eerst in kaart gebracht en daarmee de belangrijke rol van het waterstofgas in de evolutie van sterrenstelsels in de laatste 3 miljard jaar. Lees meer hierover op de website van het Nederlands instituut voor radioastronomie Astron.

Prof. dr. Marc Verheijen
Prof. dr. Marc Verheijen

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met prof. dr. Marc Verheijen, 050-3634077

Laatst gewijzigd:19 mei 2015 14:56

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...