Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Alsnog Vici-subsidie voor prof. dr. Marc Verheijen

18 mei 2015

NWO kent alsnog een Vici-subsidie van 1,5 miljoen Euro toe aan astronoom prof. dr. Marc Verheijen van de Rijksuniversiteit Groningen, op grond van een bestuurlijke heroverweging. De subsidie wordt toegekend voor het project ‘The panoramic Perspective on Gas and Galaxy Evolution’ dat in 2012 net buiten de geselecteerde projecten viel.

innovatieve camera (APERTIF) speciaal gebouwd voor de Westerbork radio telescoop
innovatieve camera (APERTIF) speciaal gebouwd voor de Westerbork radio telescoop

Met behulp van een innovatieve camera (APERTIF) speciaal gebouwd voor de Westerbork radio telescoop, wordt in de komende 5 jaar het waterstofgas in en rond tienduizenden sterrenstelsels bestudeerd. Dankzij het zeer grote blikveld van APERTIF worden uitgestrekte gebieden van het heelal voor het eerst in kaart gebracht en daarmee de belangrijke rol van het waterstofgas in de evolutie van sterrenstelsels in de laatste 3 miljard jaar. Lees meer hierover op de website van het Nederlands instituut voor radioastronomie Astron.

Prof. dr. Marc Verheijen
Prof. dr. Marc Verheijen

Meer informatie

Voor meer informatie neem contact op met prof. dr. Marc Verheijen, 050-3634077

Laatst gewijzigd:19 mei 2015 14:56
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....