Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

King Saud University en RUG tekenen een samenwerkingsovereenkomst

13 mei 2015

Op maandag 11 mei kwam een hoge delegatie van de King Saud University uit Saoedi Arabië naar Nederland voor een bezoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. De King Saud Universiteit (KSU) is een van de leidende universiteiten in de Golf regio en heeft Nederland als nieuw focusland uitgekozen. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die behoort tot de top 100 universiteiten in de wereld, is de eerste Nederlandse partner van de KSU.

De Rector Prof. Dr. Badran Al-Omar arriveerde in Groningen met een grote delegatie met onder andere de Vice Rector voor Onderzoek en Graduate Studies en de Decanen van de Faculteiten Medische Wetenschap en Tandheelkunde. Ze werden ontvangen door het College van Bestuur en bezochten in Groningen de Faculteit Wis- en Natuurkunde en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Dr. Moneer Al-Otaibi, de Cultureel Attaché voor Saoedi Arabië in Den Haag en Drs. Gerdien Verheuvel, De Hoger Onderwijs Attaché van de Nederlandse Ambassade in Riyadh begeleidden deze belangrijke delegatie.

Gedurende zijn bezoek heeft de Rector van KSU Prof. Dr. Badran Al-Omar een algemene samenwerkingsovereenkomst getekend met de President van de RUG, Prof. Dr. Sibrand Poppema. Deze ‘Memorandum of Intent” bevestigt de wens van beide universiteiten een brede en intensieve samenwerking aan te gaan. De interesse gebieden zijn: het volgen van RUG Master en PhD opleiding door jonge stafleden van de KSU, waaronder vooral ook vrouwen. Ook bestaat er belangstelling voor het ontwikkelen van Double Degree programma’s, gezamenlijke promotie trajecten en onderzoek. Meer specifieke activiteiten door alle bij de RUG en KSU geïnteresseerde Faculteiten, Graduate Schools, Onderzoeksinstituten en wetenschappers zullen in afzonderlijke overeenkomsten worden vastgelegd. Deze zullen als bijlagen worden toegevoegd aan de algemene paraplu overeenkomst, de Memorandum of Intent die afgelopen maandag 11 Mei getekend werd.

Vlnr: Madeleine Gardeur-Veltman (RUG), Meyzad Alterkawi (KSU), Badran Al-Omar (KSU) en Sibrand Poppema (RUG)
Vlnr: Madeleine Gardeur-Veltman (RUG), Meyzad Alterkawi (KSU), Badran Al-Omar (KSU) en Sibrand Poppema (RUG)
Vooraan, vlnr: Moneer Al-Otaibi (Cultureel Attaché in Den Haag), Ahmed Al-Ameeri (Vice-Rector KSU), Sibrand Poppema (President RUG), Badran Al-Omar (Rector KSU) Daarachter: Bart-Jan van Sleen (Student Assessor College van Bestuur RUG), Petra Rudolfs (Directeur Graduate School Science RUG), Gerdien Verheuvel (Hoger Onderwijs Attache in Riyadh), Fahad Al-Zamil (Decaan Medische Faculteit KSU), Meyzad Alterkawi (Directeur Internationale Samenwerking en Partners KSU) Thaqib Al-Shalan (Decaan Faculteit Tandheelkunde KSU), Jan de Jeu (Vice-Voorzitter College van Bestuur RUG), Maaike Wagenaar (Beleidsmedewerker voor de Arabische Wereld RUG), Anke van Trigt (Adjunct Directeur van het Onderwijs Instituut UMCG), Madeleine Gardeur-Veltman (Adviseur Internationale Zaken College van Bestuur RUG).
Vooraan, vlnr: Moneer Al-Otaibi (Cultureel Attaché in Den Haag), Ahmed Al-Ameeri (Vice-Rector KSU), Sibrand Poppema (President RUG), Badran Al-Omar (Rector KSU) Daarachter: Bart-Jan van Sleen (Student Assessor College van Bestuur RUG), Petra Rudolfs (Directeur Graduate School Science RUG), Gerdien Verheuvel (Hoger Onderwijs Attache in Riyadh), Fahad Al-Zamil (Decaan Medische Faculteit KSU), Meyzad Alterkawi (Directeur Internationale Samenwerking en Partners KSU) Thaqib Al-Shalan (Decaan Faculteit Tandheelkunde KSU), Jan de Jeu (Vice-Voorzitter College van Bestuur RUG), Maaike Wagenaar (Beleidsmedewerker voor de Arabische Wereld RUG), Anke van Trigt (Adjunct Directeur van het Onderwijs Instituut UMCG), Madeleine Gardeur-Veltman (Adviseur Internationale Zaken College van Bestuur RUG).
Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printView this page in: English

Meer nieuws