Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG biedt gratis online cursus ‘Why Do We Age? The Molecular Mechanisms of Ageing’

15 april 2015
‘Why Do We Age? The Molecular Mechanisms of Ageing’

Het European Research Institute for the Biology of Ageing (ERIBA) van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG start op 1 juni 2015 met een gratis online cursus over Verouderingsbiologie. De Engelstalige cursus gaat in op vragen zoals: “Waarom worden we ouder?”, “Is er een grens aan de menselijke levensverwachting?” en “Kunnen we onze levensduur verlengen?”. Deelnemers maken in deze cursus kennis met actuele theorieën en concepten uit de verouderingsbiologie en bestuderen de moleculaire processen die zich binnen verouderende cellen afspelen.

Meer informatie over de inhoud van de cursus en aanmeldingsprocedure zijn te vinden op de website van FutureLlearn, waarop ook een korte introductiefilm bekeken kan worden. De Rijksuniversiteit Groningen heeft vorig jaar een partnerschap gesloten met het online platform FutureLearn. Dit is inmiddels de vierde cursus die in het kader van dat partnerschap gerealiseerd wordt.

Meer informatie

Contact: Dr. Marianna R. Bevova

European Research Institute for the Biology of Ageing
Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 16:05

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 09 augustus 2018

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

 • 27 juli 2018

  Duizenden studenten starten hun studietijd met 'Meatless Monday'

  Op 13 augustus gaat de 50e KEI-week van start en al op de eerste dag worden deelnemende studenten gestimuleerd om geen vlees te eten: de Meatless Monday. Alle KEI-groepjes kunnen in de filialen van Albert Heijn in Groningen speciaal samengestelde vegetarische...