Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG biedt gratis online cursus ‘Why Do We Age? The Molecular Mechanisms of Ageing’

15 april 2015
‘Why Do We Age? The Molecular Mechanisms of Ageing’

Het European Research Institute for the Biology of Ageing (ERIBA) van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG start op 1 juni 2015 met een gratis online cursus over Verouderingsbiologie. De Engelstalige cursus gaat in op vragen zoals: “Waarom worden we ouder?”, “Is er een grens aan de menselijke levensverwachting?” en “Kunnen we onze levensduur verlengen?”. Deelnemers maken in deze cursus kennis met actuele theorieën en concepten uit de verouderingsbiologie en bestuderen de moleculaire processen die zich binnen verouderende cellen afspelen.

Meer informatie over de inhoud van de cursus en aanmeldingsprocedure zijn te vinden op de website van FutureLlearn, waarop ook een korte introductiefilm bekeken kan worden. De Rijksuniversiteit Groningen heeft vorig jaar een partnerschap gesloten met het online platform FutureLearn. Dit is inmiddels de vierde cursus die in het kader van dat partnerschap gerealiseerd wordt.

Meer informatie

Contact: Dr. Marianna R. Bevova

European Research Institute for the Biology of Ageing
Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 16:05

Meer nieuws

 • 16 januari 2018

  Zeer beperkte stijging woonlasten grote gemeenten

  De stijging van de woonlasten in de grote gemeenten is dit jaar zeer beperkt. Huurders betalen 0,3 procent meer, eigenaar-bewoners 0,6 procent. Dat is veel minder dan de inflatie, die in 2018 naar verwachting uitkomt op 1,6 procent. Dit blijkt uit het...

 • 12 januari 2018

  Gratis online cursus over psychische problemen

  Het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft een gratis online cursus over psychische gezondheid ontwikkeld, speciaal gericht op jongeren van 14 jaar en ouder, hun ouders en andere geïnteresseerden. In de deze MOOC (Massive Open Online Course) leren...

 • 10 januari 2018

  Beter leidinggeven met behulp van data: de lastige positie van middenmanagers

  In tegenstelling tot het uitvoerig onderzochte leiderschap van topmanagers is er verbazingwekkend weinig bekend over leiderschap van het middenmanagement, de leidinggevenden van de zeer omvangrijke lagere echelons van organisaties. Bart Voorn onderzocht...