Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wereldhandel en inkomensongelijkheid

29 april 2015

Een iPhone wordt ontwikkeld in de Verenigde Staten, maar geproduceerd in China. Wie doet wat, waar en tegen welke beloning? Prof.dr. Marcel Timmer van het Groningen Growth and Development Centre ontving een Vici-beurs om de veranderende wereldhandel te onderzoeken. Wat zijn de gevolgen voor banen en inkomens van werknemers op regionaal, nationaal en mondiaal niveau?

Timmer: ‘De toenemende inkomensongelijkheid is een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Dit onderzoek moet de oorzaken van die groeiende ongelijkheid in kaart brengen, zodat we in de toekomst beter beleid kunnen formuleren om de onwenselijke gevolgen van gefragmenteerde wereldhandel tegen te gaan.’

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 16:34

Meer nieuws