Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kinderen gebaat bij meer asymmetrie in de speeltuin

22 april 2015

Bij het ontwerpen van speeltuinen en speeltoestellen moet asymmetrie voortaan het uitgangspunt zijn, bepleit dr. Rob Withagen. De bewegingswetenschapper van RUG/UMCG stelt dat het gebrek aan variëteit in speeltuinen nadelig is voor de motoriek van kinderen. Het onderzoek van Withagen krijgt binnenkort een vervolg in de Groningse wijk Selwerd. Daar zullen betonnen springblokken van verschillende grootte in verschillende opstellingen worden geplaatst om in de praktijk te zien waar kinderen zich het meest tot aangetrokken voelen.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Meer informatie

Voor meer informatie over het onderzoek van Withagen kunt u contact opnemen met persvoorlichting UMCG, bereikbaar via tel. (050) 361 22 00.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 16:04

Meer nieuws