Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Negatief momentum hakt er bij sporters stevig in

15 april 2015

Het verspelen van een voorsprong heeft een flinke negatieve invloed op de prestaties van sporters, concludeert promovendus Ruud den Hartigh. Hij constateert onder meer dat het gevoel van eenheid binnen een leidend roeiteam sterk afneemt op het moment dat de tegenstanders zichtbaar terrein goed maken. Tijdens zo’n wedstrijdsituatie met ‘negatief momentum’ daalt de kracht van de roeislagen van het leidende team bovendien relatief snel.

Meer over Den Hartigh's onderzoek

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08

Meer nieuws