Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Negatief momentum hakt er bij sporters stevig in

15 april 2015

Het verspelen van een voorsprong heeft een flinke negatieve invloed op de prestaties van sporters, concludeert promovendus Ruud den Hartigh. Hij constateert onder meer dat het gevoel van eenheid binnen een leidend roeiteam sterk afneemt op het moment dat de tegenstanders zichtbaar terrein goed maken. Tijdens zo’n wedstrijdsituatie met ‘negatief momentum’ daalt de kracht van de roeislagen van het leidende team bovendien relatief snel.

Meer over Den Hartigh's onderzoek

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:08
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2019

  Terugvalpreventie voor depressie

  Omdat de terugvalpercentages na herstel van een depressie hoog zijn, deed Nicola Klein promotieonderzoek naar hiaten in de kennis over terugvalpreventie bij depressie. Ze heeft zowel de klinische effectiviteit als de kosteneffectiviteit van verschillende...

 • 13 maart 2019

  Werkverstoringen schaden het welzijn van de werknemer

  Werkverstoringen zijn typische stressveroorzakers in de hedendaagse organisaties. Ze komen in diverse vormen zoals binnenkomende e-mails, telefoongesprekken, computerstoringen, collega's die advies vragen of langskomen voor een praatje. Uit een recent...

 • 13 maart 2019

  Vieze geur vermindert seksuele opwinding

  Het toedienen van een vieze walgelijke geur vermindert de seksuele opwinding bij mannen. Dit blijkt uit een recente studie van de Rijksuniversiteit Groningen die onlangs werd gepubliceerd in PLOS ONE. Proefpersonen werden tijdens het kijken van een...