Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oud-rector magnificus Anthonie Wattel overleden

16 maart 2015
Prof. dr. Anthonie Wattel (1928-2015)
Prof. dr. Anthonie Wattel (1928-2015)

Oud-rector magnificus Prof. dr. Anthonie Wattel is 25 februari jl. op 86-jarige leeftijd overleden. In 1953 was hij de eerste afgestudeerde aan de nieuwe economische faculteit van onze universiteit in de richting bedrijfseconomie. In 1962 promoveerde hij bij Prof. dr. Louis Mey op het proefschrift "Vorming van de leidinggevende arbeid in de onderneming". Wattel was van 1966 tot 1980 hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Economische Faculteit. Van 1971 tot 1975 was hij Rector Magnificus van onze universiteit. In die tijd spande hij zich ook in om de nieuwe faculteit Bedrijfskunde op te richten, welke in 1982 als volwaardige faculteit van start ging. In 1980 werd hij voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Utrecht.

Laatst gewijzigd:19 maart 2015 13:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....