Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video Unifocus: Innovatie maakt zuivering afvalwater duurzamer en voordeliger

04 februari 2015

Scheikundig technologen van de RUG hebben gezorgd voor een kostenbesparende en milieuvriendelijke innovatie voor waterschappen. Door steenkoolgruis toe te voegen is rioolslib beter te ontwateren en ontstaat biomassa die weer bruikbaar is als brandstof. Waterschappen kunnen daardoor al gauw een paar miljoen euro op jaarbasis besparen. De innovatie wordt momenteel op ruime schaal getest en verfijnd door Wetterskip Fryslân in Heerenveen.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...