Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video Unifocus: Innovatie maakt zuivering afvalwater duurzamer en voordeliger

04 februari 2015

Scheikundig technologen van de RUG hebben gezorgd voor een kostenbesparende en milieuvriendelijke innovatie voor waterschappen. Door steenkoolgruis toe te voegen is rioolslib beter te ontwateren en ontstaat biomassa die weer bruikbaar is als brandstof. Waterschappen kunnen daardoor al gauw een paar miljoen euro op jaarbasis besparen. De innovatie wordt momenteel op ruime schaal getest en verfijnd door Wetterskip Fryslân in Heerenveen.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...