Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Eén miljoen euro voor Serengeti-onderzoek Han Olff

18 februari 2015
Serengeti-onderzoek Han Olff

Op 16 februari maakte de Europese Unie bekend dat een projectvoorstel van het AfricanBioServices-netwerk geselecteerd is als H2020-project. Professor Han Olff van het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences is een van de leiders van het werkpakket (WP) van dit H2020-project met de naam ‘Linking biodiversity, ecosystem functions and services in the Great Serengeti-Mara Ecosystem; drivers of change and causalities and sustainable management strategies’ [Het koppelen van biodiversiteit, ecosysteemfuncties en -diensten in het Great Serengeti-Mara-ecosysteem; bronnen en oorzaken van verandering, en duurzame managementstrategieën]. Met het project is een investering van 10 miljoen euro over de komende vier jaar gemoeid. Eén miljoen euro is toegekend aan het werkpakket van Olff. > meer over het project

Contact: Han Olff, Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences

Laatst gewijzigd:03 december 2015 12:46

Meer nieuws

 • 12 december 2017

  Weidevogel en boer zijn gebaat bij ruige stalmest

  In agrarische graslanden spelen rode wormen een sleutelrol in de bodemvruchtbaarheid en in de voedselvoorziening van weidevogels. RUG-onderzoeker Jeroen Onrust onderzocht de wisselwerking tussen boeren, wormen en weidevogels. Hij concludeert dat de...

 • 06 december 2017

  Ribosomen bepalen lading van eiwitten

  Tijdens onderzoek naar de relatie tussen de ‘drukte’ in een cel, de ionsterkte en eiwitdiffusie ontdekten biochemici van de RUG iets bijzonders: positief geladen eiwitten blijven plakken aan de ribosomen. Dit verklaart waarom de meeste in water oplosbare...

 • 04 december 2017

  Controle over de spin-richting in een ‘sandwich’ van tweedimensionaal materiaal

  RUG-onderzoekers laten zien dat manipulatie van elektronenspin in grafeen mogelijk is met behulp van molybdeen diselenide. Hun resultaten zijn verschenen in het tijdschrift Nano Letters.