Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Op weg naar een ‘groen’ frisdrankflesje

18 februari 2015

RUG-onderzoekers hebben ontdekt dat een suikerderivaat via een nieuw biochemisch proces omgezet kan worden tot de grondstof voor de polyester PEF – een groen alternatief voor bijvoorbeeld de PET-fles. Promovendus Willem Dijkman en andere Groningse biochemici hebben een enzym gevonden dat maar liefst drie stappen van die omzetting voor zijn rekening kan nemen. Met dit onderzoek kunnen industriële partners het proces van suiker naar plastic verder uitwerken.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:44

Meer nieuws