Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten Calvin College, USA bezoeken Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

14 januari 2015

Vandaag bezoekt een groep studenten van Calvin College, Grand Rapids, USA onze faculteit. Dr. Erik Meijles, prof.dr. Dirk Strijker en student-assistent Wessel van Vliet hebben een uitgebreid programma opgezet rond het thema 'aardbevingen'. Na de ontvangst op de faculteit, met een college door Meijles, volgt een excursie door Noord-Groningen. Het bezoek wordt afgesloten met een maaltijd, waar ook studenten van FRW aanwezig zullen zijn die in april Calvin College zullen bezoeken op hun Veldwerk Buitenland. De samenwerking tussen FRW en Calvin College gaat terug tot 2002, toen een FRW-groep voor de eerste keer Calvin bezocht. Daarna zijn er regelmatig uitwisselingen geweest, het laatst in 2013 toen een groep van Calvin hier op bezoek was, en in 2014 toen Veldwerk Buitenland Grand Rapids aandeed. Calvin College is geworteld in de groep van Nederlandse emigranten naar Michigan. Veel van die emigranten kwamen uit Noord-Nederland en meer in het bijzonder Noord-Groningen. Calvin College is sterk verbonden met de Dutch Reformed Church in de USA. De groep wordt begeleid door prof.dr. Henk Aay (emeritus-hoogleraar Geografie en Dutch Studies, en regelmatige gast op FRW), prof.dr. Herman De Vries (hoogleraar Dutch Studies) en prof.dr. Bob Hoeksema (hoogleraar Civil and Environmental Engineering).

Studenten van Calvin College in Grand Rapids, USA op bezoek in Groningen
Studenten van Calvin College in Grand Rapids, USA op bezoek in Groningen
Waterschap
Waterschap
Noordpolderzijl
Noordpolderzijl
.
.
Laatst gewijzigd:23 december 2015 14:17

Meer nieuws

 • 29 januari 2019

  Sterfteprognose van het CBS geëvalueerd, gevalideerd en verbeterd

  De ontwikkeling van sterftecijfers is voortdurend aan verandering onderhevig. Net als de verklarende factoren, onze kennis daarover en de methodologie van sterfteprognose. Daarom is flexibiliteit geboden bij zowel het maken van de sterfteprognose als...

 • 09 januari 2019

  Voorzieningen verzorgingsstaat geen magneet voor migratie binnen Europa

  De meeste EU-migranten verhuizen naar een ander land tijdens levensfases waarin zij niet of nauwelijks afhankelijk zijn van de verzorgingsstaat. Er is dan ook weinig bewijs dat het niveau van sociale voorzieningen in het land van bestemming een belangrijke...

 • 09 januari 2019

  Alcoholgebruik heeft groot effect op Europese sterftecijfers

  Het hoge alcoholconsumptieniveau in Europa vormt een grote zorg voor de volksgezondheid. De verschillen in alcoholgebruik en drinkpatronen binnen Europa – vooral Oost-Europese mannen vertonen hoog en riskant alcoholgebruik – spelen een belangrijke rol...