Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De Faculteit Wijsbegeerte bestaat 50 jaar!

12 januari 2015
Faculteit Wijsbegeerte 50 jaar
Faculteit Wijsbegeerte 50 jaar

De Faculteit Wijsbegeerte viert dit jaar haar 50e verjaardag.

Filosoferen deden we natuurlijk al veel langer in Groningen, zelfs al sinds de oprichting van de universiteit in 1614. Maar in 1965 werd de faculteit onder de naam Centrale Interfaculteit opgericht, en thans is zij uitgegroeid, onder de huidige naam, tot één van de toonaangevende centra van filosofisch onderzoek en onderwijs in Nederland.

Dit wil de Faculteit vieren met al haar medewerkers, studenten, alumni en oud-medewerkers, en een ieder die de filosofie een warm hart toedraagt.

Naast een groot feest op zaterdag 14 november, biedt de Faculteit de gehele universitaire gemeenschap een serie van publiekslezingen aan, gegeven door eminente filosofen en wetenschappers. Zo spreken o.a.

Details over deze en andere lezingen in het kader van het Lustrum worden hier en op andere fora bekend gemaakt. Iedereen is van harte uitgenodigd.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:06

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...

 • 10 september 2018

  Justin Bruner and Ryan Doody join the Centre for PPE

  Starting in the new academic year, our Centre for Philosophy, Politics and Economics will have two new members: Justin Bruner and Ryan Doody.