Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De Faculteit Wijsbegeerte bestaat 50 jaar!

12 januari 2015
Faculteit Wijsbegeerte 50 jaar
Faculteit Wijsbegeerte 50 jaar

De Faculteit Wijsbegeerte viert dit jaar haar 50e verjaardag.

Filosoferen deden we natuurlijk al veel langer in Groningen, zelfs al sinds de oprichting van de universiteit in 1614. Maar in 1965 werd de faculteit onder de naam Centrale Interfaculteit opgericht, en thans is zij uitgegroeid, onder de huidige naam, tot één van de toonaangevende centra van filosofisch onderzoek en onderwijs in Nederland.

Dit wil de Faculteit vieren met al haar medewerkers, studenten, alumni en oud-medewerkers, en een ieder die de filosofie een warm hart toedraagt.

Naast een groot feest op zaterdag 14 november, biedt de Faculteit de gehele universitaire gemeenschap een serie van publiekslezingen aan, gegeven door eminente filosofen en wetenschappers. Zo spreken o.a.

Details over deze en andere lezingen in het kader van het Lustrum worden hier en op andere fora bekend gemaakt. Iedereen is van harte uitgenodigd.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  ERC-beurzen helpen drie RUG-wetenschappers naar de top

  Drie onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben een ERC Consolidator Grant toegekend gekregen. Het gaat om Catarina Dutilh Novaes, Ming Cao en Syuzanna R. Harutyunyan. De European Research Council (ERC) kent deze persoonsgebonden subsidies...

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 13 november 2017

  Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie

  Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.