Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anton Scheurink gekozen tot Docent van het Jaar

29 januari 2015
Anton Scheurink ontving de prijs uit handen van Rector Magnificus Elmer Sterken. Foto: Elmer Spaargaren
Anton Scheurink ontving de prijs uit handen van Rector Magnificus Elmer Sterken. Foto: Elmer Spaargaren

Prof.dr. Anton Scheurink, hoogleraar neuro-endocrinologie bij het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences , is de grote winnaar van de RUG Docent van het Jaarverkiezing 2014. Scheurink won de juryprijs, de publieksprijs én kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing op internet, zodat hij ook de webprijs in de wacht sleepte.

Juryvoorzitter prof.dr. Kocku von Stuckrad, lid van het College van Decanen, noemde de voordracht van Scheurink 'innovatief en gedreven door onderzoek'. Von Stuckrad: 'Je wist het publiek te verrassen en presenteerde een onderwerp dat aansloot bij jouw toehoorders. Op een heldere wijze werkte je toe naar duidelijk statement. Je stuurde de mensen naar huis met een boodschap die zij zich zullen blijven herinneren.'

Scheurink ontving een kunstwerk, een e-reader en een envelop met 7.500 euro. Bovendien mag hij als Docent van het Jaar een onderwijsmodule voor het Honours College ontwikkelen en verzorgen.

Meer informatie

Docent Anton Scheurink

Laatst gewijzigd:20 januari 2016 15:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 12 december 2017

  Weidevogel en boer zijn gebaat bij ruige stalmest

  In agrarische graslanden spelen rode wormen een sleutelrol in de bodemvruchtbaarheid en in de voedselvoorziening van weidevogels. RUG-onderzoeker Jeroen Onrust onderzocht de wisselwerking tussen boeren, wormen en weidevogels. Hij concludeert dat de...

 • 06 december 2017

  Ribosomen bepalen lading van eiwitten

  Tijdens onderzoek naar de relatie tussen de ‘drukte’ in een cel, de ionsterkte en eiwitdiffusie ontdekten biochemici van de RUG iets bijzonders: positief geladen eiwitten blijven plakken aan de ribosomen. Dit verklaart waarom de meeste in water oplosbare...

 • 04 december 2017

  Controle over de spin-richting in een ‘sandwich’ van tweedimensionaal materiaal

  RUG-onderzoekers laten zien dat manipulatie van elektronenspin in grafeen mogelijk is met behulp van molybdeen diselenide. Hun resultaten zijn verschenen in het tijdschrift Nano Letters.