Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anton Scheurink gekozen tot Docent van het Jaar

29 januari 2015
Anton Scheurink ontving de prijs uit handen van Rector Magnificus Elmer Sterken. Foto: Elmer Spaargaren
Anton Scheurink ontving de prijs uit handen van Rector Magnificus Elmer Sterken. Foto: Elmer Spaargaren

Prof.dr. Anton Scheurink, hoogleraar neuro-endocrinologie bij het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences , is de grote winnaar van de RUG Docent van het Jaarverkiezing 2014. Scheurink won de juryprijs, de publieksprijs én kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing op internet, zodat hij ook de webprijs in de wacht sleepte.

Juryvoorzitter prof.dr. Kocku von Stuckrad, lid van het College van Decanen, noemde de voordracht van Scheurink 'innovatief en gedreven door onderzoek'. Von Stuckrad: 'Je wist het publiek te verrassen en presenteerde een onderwerp dat aansloot bij jouw toehoorders. Op een heldere wijze werkte je toe naar duidelijk statement. Je stuurde de mensen naar huis met een boodschap die zij zich zullen blijven herinneren.'

Scheurink ontving een kunstwerk, een e-reader en een envelop met 7.500 euro. Bovendien mag hij als Docent van het Jaar een onderwijsmodule voor het Honours College ontwikkelen en verzorgen.

Meer informatie

Docent Anton Scheurink

Laatst gewijzigd:20 januari 2016 15:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...