Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Anton Scheurink gekozen tot Docent van het Jaar

29 januari 2015
Anton Scheurink ontving de prijs uit handen van Rector Magnificus Elmer Sterken. Foto: Elmer Spaargaren
Anton Scheurink ontving de prijs uit handen van Rector Magnificus Elmer Sterken. Foto: Elmer Spaargaren

Prof.dr. Anton Scheurink, hoogleraar neuro-endocrinologie bij het Groningen Institute for Evolutionary Life Sciences , is de grote winnaar van de RUG Docent van het Jaarverkiezing 2014. Scheurink won de juryprijs, de publieksprijs én kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing op internet, zodat hij ook de webprijs in de wacht sleepte.

Juryvoorzitter prof.dr. Kocku von Stuckrad, lid van het College van Decanen, noemde de voordracht van Scheurink 'innovatief en gedreven door onderzoek'. Von Stuckrad: 'Je wist het publiek te verrassen en presenteerde een onderwerp dat aansloot bij jouw toehoorders. Op een heldere wijze werkte je toe naar duidelijk statement. Je stuurde de mensen naar huis met een boodschap die zij zich zullen blijven herinneren.'

Scheurink ontving een kunstwerk, een e-reader en een envelop met 7.500 euro. Bovendien mag hij als Docent van het Jaar een onderwijsmodule voor het Honours College ontwikkelen en verzorgen.

Meer informatie

Docent Anton Scheurink

Laatst gewijzigd:20 januari 2016 15:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...