Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

New name for ITM: ENgineering and TEchnology institute Groningen

17 december 2014

We are pleased to announce that the Institute of Technology and Management (ITM) will start 2015 with a fresh title as

ENgineering and TEchnology institute Groningen (ENTEG)

The new name is an important milestone for our institute. More clearly than before the name of the institute matches with the focus of our current research activities. It is expected that this name will help people to better understand who we are and what we do.

History

In 2006 ITM was instituted to become the home for the research activities associated with the Industrial Engineering and Management (TBK) and the Chemical Engineering programme. The former chemical engineering groups became the growth nucleus for this new institute. In 2007 the Discrete Technology activity in FWN was incorporated in ITM. At the start of the institute the objective was to perform research and teaching at the interface of engineering sciences and business management with a strong focus on the technical and engineering aspects of integrated product-process design and development. Over the years more research units were incorporated in ITM and the focus of the research activities shifted more towards the application of fundamental sciences to the design of new (sustainable) product and production concepts and to the control of the production processes. Currently, ENTEG comprises 7 research units.

Laatst gewijzigd:17 december 2014 10:43

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...