Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

7 November open dag Rijksuniversiteit Groningen

Uitgebreid kennismaken met maximaal 4 studies
04 november 2014

Ruim 9000 middelbare scholieren bezoeken vrijdag 7 november de Open dag van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Ze maken er uitgebreid kennis met maximaal vier opleidingen. De opleidingen presenteren zich zoveel mogelijk in hun eigen gebouwen, verspreid over de stad Groning en. Daarnaast kunnen aankomende studenten thematische lezingen volgen, informatiemarkten bezoeken, een studiekeuzeworkshop volgen, het inloopspreekuur van de studentendecanen bezoeken of een stadswandeling maken. Aanmelding voor de open dag is verplicht via www.rug.nl/opendag.

Open dag
Open dag

Presentaties bacheloropleidingen

Een college volgen, praten met studenten, docenten en studieadviseurs, mensen ontmoeten met wie je wellicht volgend jaar al in de collegebanken zit. Een indruk krijgen van de stad Groningen, waar je straks misschien wel vier of vijf jaar woont. Informatie verzamelen en sfeer proeven, daar draait het om op de Open dag van de RUG op vrijdag 7 november. Alle bacheloropleidingen van de RUG doen mee aan de Open dag. Aankomende studenten kunnen maximaal vier studies bezoeken, ’s ochtends twee en ’s middags twee.

Thematische presentaties

Naast de presentaties van de opleidingen worden er tijdens de Open dag ook thematische lezingen aangeboden, onder andere over wonen in Groningen, het verschil tussen hbo en wo, het Groninger studentenleven en de mogelijkheden om een tijdje in het buitenland te studeren. Ook staan er speciale lezingen voor internationale aankomende studenten op het programma.

Informatiemarkten

Hoe meld ik me aan bij de universiteit? Hoe zit het precies met de studiefinanciering? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van loting, selectie en matching? Is het moeilijk om een kamer te vinden? Welke voorzieningen zijn er voor buitenlandse studenten? Kent Groningen een leuke introductieperiode? En welke studentenverenigingen zijn er zoal? Deze en andere vragen worden beantwoord op twee algemene informatiemarkten die plaatsvinden in het Centrum (Academiegebouw) en op de Zernike Campus (Duisenberggebouw).

Studiekeuzeworkshops

Tijdens de open dag is het ook mogelijk een studiekeuzeworkshop te volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Waar moet jouw ideale studie aan voldoen? Dit type vragen komt aan de orde tijdens deze workshop.

Inloopspreekuur studentendecanen

Voor wie even rustig met een studentendecaan wil praten over zijn studiekeuze, over studeren met een functiebeperking, geldzaken of andere privacygevoelige kwesties kan tussen 10.00-16.00 uur terecht in het Academiegebouw en het Duisenberggebouw.

Stadswandelingen

Ten slotte is het tijdens de Open dag mogelijk het centrum van Groningen te verkennen onder begeleiding van huidige studenten.
Laatst gewijzigd:10 november 2014 14:53

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...