Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Epke Zonderland prolongeert wereldtitel rekstok

12 oktober 2014

Epke Zonderland is opnieuw wereldkampioen geworden op het onderdeel rekstok. Op het WK turnen in Nanning kreeg de student Geneeskunde zondag 16,225 punten voor zijn oefening. Daarmee bleef de regerend Olympisch en Eurpees kampioen zijn concurrenten Kohei Uchimura (Jap) en Marijo Moznik (Kro) ruim voor.

De prestaties van Zonderland zijn extra bijzonder omdat hij zijn topsportcarrière combineert met een studie Geneeskunde. Volgende maand vervolgt de RUG-student zijn coschappen.

Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Rijksuniversiteit Groningen ontving Zonderland in 2012 de Nicolaas Mulerius-penning.

Laatst gewijzigd:13 november 2015 15:51
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 06 december 2017

  Zenuwstimulatie in arm zorgt voor beter aanleren complexe bewegingen

  De juiste stimulering met elektronische prikkels van de zenuwen in de arm zorgt er voor dat mensen een complexe bewegingstaak beter kunnen aanleren. Hun hersenen blijken  tijdens het leren van de beweging bovendien actiever te zijn, waardoor mensen...

 • 05 december 2017

  Wim Veling benoemd tot adjunct-hoogleraar Psychiatrie

  Per 1 december 2017 is dr. Wim Veling benoemd tot adjunct-hoogleraar Psychiatrie bij de faculteit Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn leeropdracht betreft Psychose in de Sociale Context. Hij werkt als psychiater en hoofd...