Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Epke Zonderland prolongeert wereldtitel rekstok

12 oktober 2014

Epke Zonderland is opnieuw wereldkampioen geworden op het onderdeel rekstok. Op het WK turnen in Nanning kreeg de student Geneeskunde zondag 16,225 punten voor zijn oefening. Daarmee bleef de regerend Olympisch en Eurpees kampioen zijn concurrenten Kohei Uchimura (Jap) en Marijo Moznik (Kro) ruim voor.

De prestaties van Zonderland zijn extra bijzonder omdat hij zijn topsportcarrière combineert met een studie Geneeskunde. Volgende maand vervolgt de RUG-student zijn coschappen.

Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Rijksuniversiteit Groningen ontving Zonderland in 2012 de Nicolaas Mulerius-penning.

Laatst gewijzigd:13 november 2015 15:51
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 09 augustus 2018

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

  Ben Feringa vanavond in boekenprogramma op NPO 1

 • 27 juli 2018

  Duizenden studenten starten hun studietijd met 'Meatless Monday'

  Op 13 augustus gaat de 50e KEI-week van start en al op de eerste dag worden deelnemende studenten gestimuleerd om geen vlees te eten: de Meatless Monday. Alle KEI-groepjes kunnen in de filialen van Albert Heijn in Groningen speciaal samengestelde vegetarische...