Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Epke Zonderland prolongeert wereldtitel rekstok

12 oktober 2014

Epke Zonderland is opnieuw wereldkampioen geworden op het onderdeel rekstok. Op het WK turnen in Nanning kreeg de student Geneeskunde zondag 16,225 punten voor zijn oefening. Daarmee bleef de regerend Olympisch en Eurpees kampioen zijn concurrenten Kohei Uchimura (Jap) en Marijo Moznik (Kro) ruim voor.

De prestaties van Zonderland zijn extra bijzonder omdat hij zijn topsportcarrière combineert met een studie Geneeskunde. Volgende maand vervolgt de RUG-student zijn coschappen.

Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Rijksuniversiteit Groningen ontving Zonderland in 2012 de Nicolaas Mulerius-penning.

Laatst gewijzigd:13 november 2015 15:51
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...

 • 23 mei 2018

  Nederlandse vraag naar gas zal flink stijgen door elektrificatie van huizen en transport

  Overstappen op elektrisch verwarmde huizen en transport via elektrisch aangedreven vervoermiddelen zijn twee belangrijke maatregelen om de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen en ons land minder afhankelijk te maken van fossiele energie zoals...