Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Epke Zonderland prolongeert wereldtitel rekstok

12 oktober 2014

Epke Zonderland is opnieuw wereldkampioen geworden op het onderdeel rekstok. Op het WK turnen in Nanning kreeg de student Geneeskunde zondag 16,225 punten voor zijn oefening. Daarmee bleef de regerend Olympisch en Eurpees kampioen zijn concurrenten Kohei Uchimura (Jap) en Marijo Moznik (Kro) ruim voor.

De prestaties van Zonderland zijn extra bijzonder omdat hij zijn topsportcarrière combineert met een studie Geneeskunde. Volgende maand vervolgt de RUG-student zijn coschappen.

Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Rijksuniversiteit Groningen ontving Zonderland in 2012 de Nicolaas Mulerius-penning.

Laatst gewijzigd:13 november 2015 15:51

Meer nieuws

 • 19 oktober 2018

  € 4 miljoen EU-subsidie voor onderzoek naar erfelijke stofwisselingsziekten

  Een onderzoeksnetwerk, geleid door Barbara Bakker en Terry Derks van de afdeling kindergeneeskunde van het UMCG, heeft een EU-subsidie gekregen van € 4 miljoen. Hiermee kunnen zij vijftien jonge onderzoekers aantrekken, die onderzoek gaan doen naar...

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Consultatiebureaus voor ouderen niet effectief

  Kan een Consultatiebureau voor ouderen er voor zorgen dat (kwetsbare) ouderen zo gezond mogelijk oud worden? Nee, zo blijkt uit onderzoek van het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Hogeschool Windesheim en Leyden Academy on Vitality and Ageing.