Student Epke Zonderland prolongeert wereldtitel rekstok

12 oktober 2014

Epke Zonderland is opnieuw wereldkampioen geworden op het onderdeel rekstok. Op het WK turnen in Nanning kreeg de student Geneeskunde zondag 16,225 punten voor zijn oefening. Daarmee bleef de regerend Olympisch en Eurpees kampioen zijn concurrenten Kohei Uchimura (Jap) en Marijo Moznik (Kro) ruim voor.

De prestaties van Zonderland zijn extra bijzonder omdat hij zijn topsportcarrière combineert met een studie Geneeskunde. Volgende maand vervolgt de RUG-student zijn coschappen.

Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Rijksuniversiteit Groningen ontving Zonderland in 2012 de Nicolaas Mulerius-penning.

Laatst gewijzigd:13 november 2015 15:51