Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG400-Lustrumfilm For Infinity – the Movie nu overal te zien!

01 oktober 2014

De RUG-400 lustrumfilm For Infinity - The Movie is vanaf vandaag overal ter wereld te zien. Na tientallen vertoningen binnen en buiten de universiteit staat de film staat vanaf 1 oktober op het YouTube kanaal van de RUG. De film is gemaakt ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen en ging in mei van dit jaar in première.

Campagnebeeld For Infinity the Movie, fotograaf: Sacha de Boer
Campagnebeeld For Infinity the Movie, fotograaf: Sacha de Boer

Hilarische muziekfilm

In Groningen hebben veel mensen de film kunnen zien tijdens diverse evenementen van de RUG400-viering. Het is een hilarische muziekfilm over de kersverse student Tom, van de hand van het team dat eerder verantwoordelijk was voor de University of Groningen Lipdub. Het idee voor de film dienden zij als voorstel in bij de RUG400-organisatie. In september 2012 werd de film uitgeroepen tot beste idee van de ingediende voorstellen van medewerkers van de RUG. Ruim anderhalf jaar is er hard gewerkt aan de film.

Het is een film met aanstekelijke liedjes, absurde wendingen, bijzondere gastoptredens en sprankelende animaties. Leef mee met Toms zoektocht naar het leuke meisje dat hij zag op de trappen van het Academiegebouw. Voel zijn worsteling als hij hard aan de studie gaat. En houd je hart vast als het erom gaat spannen. Duim voor hem dat hij echt dat meisje van zijn dromen gaat ontmoeten.

Groningen de leukste universiteitsstad

De film had een ambitieus doel: in een half uur laten zien dat Groningen de leukste universiteitsstad van Nederland is, met goede studieomstandigheden, gedurfde architectuur, swingende studenten en sympathieke Stadjers. Het typische Groningengevoel is vertaald naar een volledig gezongen en gedanste film vol grappen en absurde terzijdes. Een feel-good-movie en coming of age-verhaal in één. Voor de internationale studenten van de RUG is het een must om deze film te zien, mede vanwege het Engelstalige karakter. En ook aankomende studenten kunnen de film gebruiken om alvast het goede Groningen-gevoel te krijgen.

Nu beschikbaar op YouTube

For Infinity – the Movie

 • Scenario: Frank den Hollander, Jaap Ploeger en Reinout Wallis de Vries
 • Muziek: Christiaan Coenraads
 • Liedteksten: Christiaan Coenraads en Frank den Hollander
 • Regie: Sjaak&Nout
 • Productie: Bram Douwes en Frank den Hollander
 • Choreografie: Inge de Bruine
 • Art direction: Josine Zuidema
 • Met hoofdrollen van Tom Wilcox en Noëlle Wichmann

Meer informatie

Laatst gewijzigd:15 oktober 2014 13:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....