Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vier GRIP promoties op één dag

27 oktober 2014

24 oktober verdedigden vier promovendi uit het Groningen Research Institute of Pharmacy (GRIP) hun proefschrift. Het promoveren van zoveel promovendi opgeleid binnen één onderzoeksinstituut is een uitzonderlijke gebeurtenis. Wij zijn trots op de gepromoveerden en de medewerkers die er hard aan hebben getrokken dit te realiseren.

Proefdierbesparende methode voor geneesmiddelen onderzoek op darmweefsel

Promotie:                     X. Niu, MSc

Promotor:                    prof. dr. G.M.M. (Geny) Groothuis

Xiaoyu Niu heeft aangetoond dat dunne plakjes darmweefsel een waardevol model bieden voor het ex vivo onderzoeken van het mechanisme van door geneesmiddelen geïnduceerde toxiciteit in de darm en mogelijk kunnen bijdragen aan een efficiëntere geneesmiddelenontwikkeling en een verdere beperking van proefdiergebruik.

Voor meer informatie link naar http://www.rug.nl/news-and-events/phd-ceremonies/?hfId=116001

Verbetering adhesieve poedermengsels voor inhalatie

Promotie:                     F. Grasmeijer, MSc

Promotor:                    prof. dr. H.W. (Erik) Frijlink

De resultaten van het onderzoek van Floris Grasmeijer geven de mogelijkheid om adhesieve mengsels te ontwikkelen die beter te verstuiven zijn, waardoor astma en COPD effectiever met behulp van poederinhalatoren behandeld kunnen worden.

Voor meer informatie link naar http://www.rug.nl/news-and-events/phd-ceremonies/?hfId=115998

Overactieve blaas en de rol van β3-adrenoceptordetectie en signaaltransductie

Promotie:                     Mw. H. Cernecka

Promotors:                   prof. dr. M. (Martina) Schmidt, M. Michel, H. Maarsingh

Het onderzoek beschreven in het proefschrift van Hana Černecká richt zich op de mechanismen achter het effect van β3-adrenoceptorstimulatie in de blaas en op de specifieke detectie van β3-adrenoceptoreiwitten in verschillende organen en weefsels.

Voor meer informatie link naar http://www.rug.nl/news-and-events/phd-ceremonies/?hfId=116337

Jatropha-noot ook bruikbaar als geneesmiddel en veekoek

Promotie:                     Dhr. M. Insanu

Promotors:                   prof. dr. W.J. (Wim) Quax, prof. dr. O. (Oliver) Kayser

De Jatrophanoot, een tropische oliehoudende noot, is een natuurlijke bron voor biodiesel, maar heeft waarschijnlijk meer mogelijke toepassingen. Promovendus Muhamed Insanu concludeert dat de noot door de karakterisering van zijn natuurlijke eigenschappen gebruikt zou kunnen worden voor een veilig geneesmiddel. Daarnaast bekeek hij of het restproduct van de noot gebruikt kan worden als veevoer.

Voor meer informatie link naar http://www.rug.nl/news-and-events/phd-ceremonies/?hfId=115529

Laatst gewijzigd:28 oktober 2014 10:33

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...